Obećavajuće: Iz Zadra planiraju više međunarodnih letova nego lani

Autor: Marija Crnjak , 08. veljača 2021. u 22:00
Foto: HRVOJE JELAVIĆ/PIXSELL

Radi se o znatno većem broju međunarodnih odredišta prema Zračnoj luci Zadar nego što je to bilo u ljetnom redu letenja 2020.

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair i njihova malteška podružnica Lauda planiraju u ljetnom redu letenja ove godine bazirati jedan zrakoplov A320 u Zračnu luku Zadar, prenosi portal Croatian Aviation.

Takav scenarij trebao se dogoditi u ljetnoj sezoni 2020. prema planu iz 2019. godine, no nakon izbijanja globalne pandemije od toga se privremeno odustalo.

U posljednjih nekoliko dana na službenoj web stranici Ryanaira dodaje se sve veći broj međunarodnih odredišta prema i iz Zračne luke Zadar, a veći broj letova bit će operiran upravo od strane Laude. Ryanair i Lauda u predstojećem ljetnom redu letenja nude čak 18 odredišta iz Zadra.

Taj grad će se tako dva puta tjedno povezati s Berlinom od 2. srpnja, a s Bruxellesom od 1. svibnja četiri puta tjedno. Radi se o znatno većem broju međunarodnih odredišta prema Zračnoj luci Zadar nego što je to bilo u ljetnom redu letenja 2020. godine.

Šest linija prometovat će samo u špici sezone. Ryanair sa svojim podružnicama ovim potezom još jednom potvrđuje primat u zadarskoj zračnoj luci u kojoj će, ako epidemiološke mjere to dozvole, ovog ljeta itekako potvrditi svoju ulogu vodećeg prijevoznika.

Lani je zadarski aerodrom opslužio 120.747 putnika, odnosno čak 85% manje nego rekordne 2019. godine.

Inače, irska aviokompanija na dobrom je putu da fiskalnu godinu koja završava u ožujku završi s gubitkom između 850 milijuna i 950 milijuna eura, nakon što je izvijestila o neto gubitku od 306 milijuna eura za tri posljednja mjeseca 2020. godine, tim više što očekuje nastavak ograničavanja putovanja i obvezu testiranja koja će smanjiti promet sve do Uskrsa.

Usto, dionica Ryanaira pala je za oko 12 posto od početka godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close