O aferi u Ini danas će govoriti Vanđelić i Mikuš

Autor: Poslovni dnevnik , 07. studeni 2022. u 22:00
Damir Vanđelić nekadašnji je predsjednik Nadzornog odbora Ine/G. Stanzl/PIXSELL

Na treću sjednicu Vijeća pozvani su članovi NO-a Ine, a dosad su dolazak potvrdile minimalno četiri osobe, pa će se sjednica podijeliti na dva dijela.

Na sjednici Antikorupcijskog vijeća posvećenoj aferi u Ini u utorak će biti saslušani Damir Vanđelić, bivši predsjednik Nadzornog odbora Ine i Božo Mikuš, bivši predstavnik radnika u NO-u Ine, najavio je u ponedjeljak predsjednik Vijeća Nikola Grmoja.

Na treću sjednicu Vijeća pozvani su članovi NO-a Ine, a dosad su dolazak potvrdile minimalno četiri osobe, pa će se sjednica podijeliti na dva dijela, rekao je Grmoja.

Drugi dio sjednice održat će se idućeg tjedna u ponedjeljak kada bi se trebalo saslušati Sinišu Petrovića i Davora Šterna, bivše predsjednike NO-a Ine koji su izrazili spremnost da dođu, s tim da se još čeka odgovor i od bivšeg člana NO-a Luke Burilovića, dodao je.

Na prethodne dvije sjednice Vijeća svjedočili su bivši predsjednik Uprave Janafa i USKOK-ov optuženik Dragan Kovačević i bivši član Uprave Ine Davor Mayer.

“Unatoč naporima vladajućih da saslušanja prikažu kako protuzakonita i da ih se diskreditira, veseli me što veći broj osoba želi doći na saslušanje i govoriti o Ini”, poručio je Grmoja.

Poziv je opet upućen premijeru Andreju Plenkoviću, bivšem ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću i sadašnjem ministru Davoru Filipoviću, no oni su ranije najavili da se neće odazvati.

Komentirajte prvi

New Report

Close