Novosel potpisao sporazum o suradnji na programu razvoja širokopojasnog interneta

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2015. u 11:30
Gras Jastrebarsko

Grad Jastrebarsko jedan je od nositelja projekata izrade pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture prihvatljive za financiranje iz EU fondova

Sporazum o suradnji na programu „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova“, 30. rujna u hotelu International u Zagrebu župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, potpisao je s gradonačelnicima gradova nositelja projekta, i to: Velike Gorice, Ivanić-Grada, Vrbovca, Svete Nedelje, Zaprešića i Jastrebarskog.

Grad Jastrebarsko jedan je od nositelja projekata izrade pripremne dokumentacije za projekte razvoja širokopojasne infrastrukture prihvatljive za financiranje iz EU fondova. Izrada pripremne dokumentacije koja uključuje Studiju izvodljivosti te nacrt i konačnu verziju Plana razvoja širokopojasne infrastrukture prva je faza Županijskog Programa „Razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima Zagrebačke županije u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljiv za financiranje iz EU fondova“. Županijski program tako obuhvaća sve jedinice lokalne samouprave na području Zagrebačke županije, osim Općine Bistra, a podijeljen je na 6 projekata za koje su određeni nositelji: Velika Gorica, Ivanić-Grad, Vrbovec, Jastrebarsko, Sveta Nedelja i Zaprešić. Ovisno o indeksu razvijenosti kojem pripada pojedini grad ili općina, Zagrebačka županija sufinancirat će 80 ili 100 posto troškova izrade pripremne dokumentacije. Maksimalni iznos županijske potpore koju pojedina jedinica lokalne samouprave (JLS) može ostvariti za izradu pripremne dokumentacije iznosi 250.000 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close