Projekt od 400 milijuna kuna: Novim programom “Zaželi” planira se zaposliti 3.000 žena

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2017. u 09:42
Foto: Thinkstock

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i regionalne samouprave u trajanju do 30 mjeseci.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić predstavio je u ponedjeljak u Ravnoj Gori na informativnoj radionici Program zapošljavanja žena “Zaželi” istaknuvši kako je riječ o programu kojim se planira zaposliti oko 3000 žena.

Program “Zaželi” vrijedan je više od 400 milijuna kuna, financiran je preko Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i regionalne samouprave u trajanju do 30 mjeseci, a njime se planira zaposliti više od 3000 žena na poslovima potpore i brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. “Program 'Zaželi' trajat će 30 mjeseci, iz pilot-projekta uvidjeli smo da je šest mjeseci malo za provedbu te da mnoga kućanstva nisu imala sredstva za čišćenje, stoga smo, ovaj put, osigurali po 200 kuna mjesečno za nabavu tih sredstava”, objasnio je ministar, koji je u radnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ).

Uz to, ministar Pavić naglasio je da je natječaj kontinuirano otvoren, da će se, ako bude potrebe, pronaći i dodatna sredstva, te je izrazio nadu da će se tim projektom otvoriti nova radna mjesta

Komentirajte prvi

New Report

Close