Novi start za 3. maj predstavit će premijer

Autor: Marija Brnić , 21. kolovoz 2019. u 07:53
Premijer u škveru početkom ovog mjeseca/N. Pavletić/PIXSELL

Uoči sutrašnje sjednice Vlade pripremaju se odluke teške 20 milijuna eura.

Uoči današnje sjednice užeg kabineta jučer su resorni ministri gospodarstva, financija, te mora i prometa u Vladi usuglašavali prijedlog odluka potrebnih za deblokadu i nastavak proizvodnje u 3. maju, čije je usvajanje premijer Andrej Plenković najavio za sjednicu 22. kolovoza.

Detalje odluka u Vladi čuvaju do same sjednice, no izvori potvrđuju kako se prijedlog temelji na modelu prezentiranom vjerovnicima prije tjedan dana u Rijeci, da im 15% potraživanja bude isplaćeno odmah, a ostatak nakon dvije godine, nakon što se pronađe novi strateški partner.

Isplata bi trebala biti osigurana novcem iz proračuna, kao i novac za pokretanje proizvodnje, a te odluke prema dostupnim podacima su na razini od oko 20 milijuna eura.

Kad je riječ o novim državnim jamstva za gradnju brodova ona će se izdavati postupno i za svaki od brodova zasebno, nakon što se utvrde odnosi s kupcima, a sve transakcije odvijat će se posredno, preko Hrvatske brodogradnje Jadranbrod.

Ove odluke Vlade o deblokadi i financiranju pokretanja poslovanja trebala bi biti i ohrabrenje za vjerovnike da do 1. rujna, do kada ih čekaju u 3. maju, stave potpis da prihvaćaju ponudu o 15-postotnom namirenju potraživanja. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Opet lupanje mrtvog konja.lako je sa tuđim lupati po plotu.fala bogu nova recesija će očistiti karcinom uskoro.

Odlična fotografija, ovjekovječuje stranputicu hrvatske tranzicije za sva vremena. Kvazi-desničarski premijer na druženju s lokalnim socijalističkim funkcionerima koji ga s divljenjem gledaju dok “spašava brodogradilište” novcem poreznih obveznika. Sve među ruiniranim zgradama iz doba K.u.K. s nezaobilaznom crnom limuzinom u pozadini.

New Report

Close