Novi stan bez kredita i bez da morate razmišljati o birokraciji ili kamatama, ovaj hrvatski grad nudi upravo to

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2021. u 10:21
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Kako je potražnja velika, čak i izvan Slavonskog Broda, planira se izgradnja još 200 ovakvih stanova. Novi natječaji se raspisuju – po završetku izgradnje zgrade.

Rješavanje stambenog pitanja veliki je problem za brojne mlade obitelji u Hrvatskoj, no u Slavonskom Brodu rješavaju ga na nesvakidašnji i jedinstven način. Bez kredita i bez da morate razmišljati o birokraciji ili kamatama. Grad izgradi stanove, mlade obitelji plaćaju mjesečni najam, a poslije ih mogu i povoljnije otkupiti, piše RTL.

Matea Vrančić Mandurić je u novi početak i obiteljski život krenula u prekrasnom novom stanu. Do sada su bili podstanari. Plaćali su najam koji je, govori Matea, novac bačen u vjetar.

Ono što plaćaju za stan, dodaje, čista je štednja jer će za deset godina postati i vlasnici nekretnine.
“Mi plaćamo mjesečno 1316 kuna, to je naša bila ponuđena cijena. Nakon 10 godina možemo ga otkupiti. To sve što smo uplatili to nam se uzima u obzir prilikom te otplate našeg stana”, rekla je Matea Vrančić Mandurić.

Točnije, za deset godina uplatit će oko 160.000 kuna što je otprilike trećina vrijednosti stana, a taj će novac bit ubrojan u cijenu. Jedinstvena je to prilika za kupovinu jer stambeni kredit nisu niti mogli podići.

“Razlog zašto nismo mogli podići kredit je taj što smo imali poslove na određeno vrijeme”, kazala je Vrančić Mandurić.

Bračni parovi i vanbračne zajednice ljudi mlađih od 45 godina mogu se prijavljivati na ovaj natječaj i to po sistemu licitacije i najveće ponude. Izgrađena su 24 ovakva stana od 50 i 60 metara četvornih.

“Nas konkretno ove zgrade sad što smo napravili, znači 4 plus 2, 6 zgrada je nekih 15 milijuna 900.000 kuna. Ali mi gledamo na korist koju ćemo dobiti i koju smo dobili već sad. 24 obitelji je riješilo stambeno pitanje”, rekao je Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

Kako je potražnja velika, čak i izvan Slavonskog Broda, planira se izgradnja još 200 ovakvih stanova. Novi natječaji se raspisuju – po završetku izgradnje zgrade.

Nove će zgrade imati suvremeni eko sustav rashlađivanja i zagrijavanja. Stanari će iza zgrade dobiti komad zemlje koji mogu kao vrt. A još jedan vrt i to zeleni bit će na samom vrhu zgrade. Tamo će biti postavljeni i roštilji za uživanciju.

Vrtić i škola su blizu pa je novo naselje u izgradnji oživjelo ovaj dio Slavonskog Broda.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Čuj ovo: stanarina je bačen novac! Tako razmišljaju socijalistički mozgovi. Ako je netko uložio svoj novac da napravi stan i ponudi ga tržištu, pa valjda očekuje dugoročno povrat ili ga treba dati badava u najam!?  Ovo, što grad radi, je socijalna politika za ljude koji ne spadaju u tu kategoriju. Zna se točno što je socijala. To su oni najugroženiji slojevi društva, o njima treba grad brinuti. Kako stambeno tako i financijski.

Gadite to novcem poreznih obveznika koji su stariji od 45 g, a oni ne mogu konkurirati za te stanove, sramota

New Report

Close