Novi šef uprave: Mjesta je sve manje, cijela KB Dubrava uskoro covid bolnica

Autor: Poslovni.hr , 30. listopad 2020. u 08:49
Foto: Matija Habljak / Pixsell

Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava i uvjere se iz prve ruke.

Završena je zdravstvena inspekcija u Kliničkoj bolnici Dubrava – smijenjeno je Upravno vijeće zbog utvrđenih propusta.. Novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju, koji je prije mjesec dana imenovan i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Grozdana Perić te članice Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Veronika Laušin i dr. sc. Irena Jukić. Novim članovima imenovani su Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević.

Novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić gostovao je u Dnevniku HTV-a.

“Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. U svakom trenutku sam se trudio podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika, rekao je novi šef Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice rekao je da zadatak novog UV nije da smijenjuje.

“Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere”, rekao je Bašić.

“Nisu bitne formalne odluke nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od Covida”, dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama.

“Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i sestre i liječnici”, rekao je.

Cijela KB Dubrava uskoro covid bolnica

Kazao je kako će cijela KB Dubrava postati covid bolnica.

“Ministarstvo se po naputcima vlade trudilo da, koliko god je moguće, u KB-u Dubrava pružamo zdravstvenu skrb i ne-covid pacijentima. Nažalost, to više nije moguće. Očekujemo veliki prilijev bolesnika odnosno prlijev koji će premašiti sadašnje kapacitete i donesena je odluka da KB Dubrava postane covid bolnica”, kazao je novi šef Upravnog odbora boilnice.

Novinarka ga je pitala otkad će KB Dubrava postati covid bolnica.

“Od onog trenutka kada kapaciteti budu premali, kad budemo morali aktivirati i dodatne kapacitete. Mjesta je sve manje, u cijeloj Hrvatskoj.

Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava i uvjere se iz prve ruke.

Komentirajte prvi

New Report

Close