Novi šef IN2 grupe radit će na jačanju ponude

Autor: Bernard Ivezić , 16. siječanj 2020. u 22:00
Katarina Šiber Makar postaje starija potpredsjednica za poslovni razvoj Aquila Softwarea, matične tvrtke IN2 grupe

Vlasnik IN2 grupe vrlo je zadovoljan procesom konsolidacije i razvoja pa će još uvijek aktualna čelnica Uprave biti promaknuta.

Nikica Škunca, direktor poslovne jedinice interneta i novih medija Nove TV, koji je uspio portal Dnevnik.hr dovesti na prvo mjesto Gemiusove ljestvice za Hrvatsku, od veljače je novi predsjednik Uprave IN2 grupe.

Do prije koju godinu najveća softverska kompanija u Hrvatskoj po broju zaposlenika, unazad dvije godine je, otkako ju je osnivač i vlasnik Ante Mandić prodao kanadskom Constellation Softwareu, prošla opsežnu konsolidaciju u ponudi i broju zaposlenika, a priprema se za novu razvojnu fazu.

Vlasnik IN2 grupe vrlo je zadovoljan tim procesom tako da će Katarina Šiber Makar, još uvijek aktualna predsjednica Uprave IN2 grupe, u veljači biti promaknuta na funkciju starijeg potpredsjednika za poslovni razvoj tvrtke Aquila Software, matične tvrtke IN2 grupe unutar grupacije Constellation Software.

Profitabilnost znatno narasla
Nikica Škunca kaže da ga s obzirom na njegovo obrazovanje i veliki dio karijere u IT industriji osobito veseli prilika u IN2 grupi. "IN2 grupa je regionalni lider u razvoju softvera i digitalnih rješenja te vjerujem da iskustvo i znanje koje donosim može značajno doprinijeti daljnjem rastu i razvoju kompanije", kaže Škunca. Grupa IN2 zasad nije objavila prihod za prošlu godinu.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, tvrtka IN2 iz Zagreba imala je u 2018. godini prihod od 166,4 milijuna kuna, gotovo kao i godinu prije. Međutim, zbog konsolidacije značajno joj je porasla profitabilnost.  EBITDA se vratila na iznad 10 milijuna kuna, a neto dobit je porasla s 2,97 milijuna kuna u 2017. na 9,22 milijuna kuna u 2018. godini. Tada je rastao i iznos na 24,4 milijuna kuna, a u padu su bila i kratkotrajna potraživanja i kratkoročne obveze.

Početkom prošle godine, kad se pričalo o tome kako se tradicionalno IN2 grupe odrazila na broj zaposlenika, jer se u branši govorilo o nemalom broju otkaza, njih stotinjak, kompanije je to demantirala poručivši: "IN2 grupa broji šestotinjak zaposlenih i stalnih vanjskih suradnika u Hrvatskoj i regiji". Pritom je naglašeno da je riječ uglavnom o usklađivanju poslovanja s matičnim Aquila Softwareom i da će IN2 grupa ostati cjelovita.

 

Škunca

Vjerujem da moje iskustvo i znanje može pomoći rastu IN2.

U branši se procjenjuje da će Škunca najviše raditi na razvoju ponude koja je kod IN2 trandicionalno fokusirana na javni, financijski i zdravstveni sektor, a usto se širi na cjelokupnu digitalnu transformaciju gospodarstva. Inače, novi predsjednik Uprave IN2 grupe posljednjih devet i pol godina radio je na poziciji direktora poslovne jedinice interneta i novih medija Nove TV što uključuje i portal Dnevnik.hr. Karijeru je započeo u Hrvatskom telekomu, gdje je radila i Šiber Makar. U HT-u je krenuo od pozicije sistemskog inženjera da bi napredovao do izvršnog direktora za ICT usluge. Pritom se, navode u IN2, bavio razvojem proizvoda te predvodio timove i odjele istraživanja i razvoja ICT poslovanja.

Ostaje u Nadzornom odboru
Predsjednica Uprave IN2 grupe na odlasku, Katarina Šiber Makar, prelaskom u Aquila Software usmjerit će se na širenje poslovanja te kompanije. To znači na akvizicije, internacionalizaciju poslovanja i ulazak u nove poslovne segmente. U IN2 grupi ostat će kao članica Nadzornog odbora.

"Nikica je pravi izbor za daljnju fazu rasta i razvoja kompanije i sigurna sam da će s velikim žarom i uspješno nastaviti ostvarivanje planova koje smo  zacrtali u srednjem i duljem roku te donijeti novu snagu i svježu perspektivu našem poslovanju i našem timu. Veselim se svom nastavku rada uz IN2, ali i novim, globalnim izazovima", zaključuje Šiber Makar.

Komentirajte prvi

New Report

Close