Novi projekti u sektoru školstva i zdravstva

Autor: Danijel Marušić , 31. siječanj 2023. u 22:00
Brodsko-posavska luka brod jedan je od kapitalnih projekata iz 2022./ZVONIMIR PENIĆ

Brodsko-posavska županija

Županijski razvoj i važni projekti u 2022. godini?

Unatoč svim izazovima koje su izazvali najprije koronakriza pa zatim i povećanje cijene energenata i inflacija te prijelaz na euro, uspjeli smo dovršiti sve zacrtane projekte. One koje provodimo već godinama, a tiču se najviše školstva, poboljšanja tehničko materijalnih uvjeta, osiguravanja pomoćnika u nastavi i stipendiranje studenata, uspješno smo nastavili.

Veliki kapitalni projekti poput projekta navodnjavanja “Orubica” i daljnje razvijanje Luke Brod su dovršeni ili u visokoj fazi gotovosti. Dovršili smo energetske obnove svih osnovnih i srednjih škola kojima smo osnivač, kao i bolnica te domova zdravlja što se pokazalo izrazito korisnim u vrijeme povećanja cijena energenata jer smo time osigurali nesmetan rad ovih vitalnih institucija. U planu su nam i novi projekti, ponajviše u sektoru školstva i zdravstva na kojima se intenzivno radi i priprema dokumentacija.

Koliko će, posebice energetska kriza i inflacija, utjecati na daljnji razvoj županije?

Brodsko-posavska županija bila je dalekovidna u smislu energetskih obnova objekata u zdravstvu i školstvu stoga energetska kriza neće značajnije utjecati na razvojne projekte. Svi projekti koji su zacrtani odvijaju se dinamikom koja je predviđena, dok ćemo se spremno uhvatiti i u koštac s inflacijom na koju smo također računali s obzirom na razvoj događaja na geopolitičkoj sceni i prelaska na euro.

Komentirajte prvi

New Report

Close