Novi preokret oko mirovina: Vlada povlači zakon kojim bi se moglo raditi do 68.?

Autor: Ana Blašković , 16. listopad 2019. u 09:05
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Zakonom se se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu sa 65 godina.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) otkazala je za danas najavljenu press konferenciju na kojoj su trebali izraziti protivljenje posljednjim Vladinim prijedlozima o odustanku od mirovinske reforme.

Otkazivanje, odnosno odgađanje press konferencije, u Udruzi poslodavaca objasnili “najavama koje su dobili iz Vlade da će iz procedure povući prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR)”. Zakonom se se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu sa 65 godina. 

“Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva”, poručili su iz HUP-a.

Na press konferenciji o negativnim implikacijama na gospodarstvo i radnike u realnom sektoru, uvjetima poslovanja u Hrvatskoj i novim troškovima koji se nameću poslodavcima trebala je govoriti vrhuška HUP-a: Gordana Deranja, Branko Roglić, Maša Smokrović, Ivan Bračić i Davor Majetić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close