Novi mobiteli za članove Vlade, nabava od 65 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2017. u 08:51
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Središnji državni ured za nabavu, osim 10.800 mobitela, kupuje pripadajuće tarife i internetski promet po mobitelima te još 5900 modema za bežični internet.

U Novu godinu s najnovijim mobitelom čini se da je moto Vlade i drugih javnih institucija, za koje je upravo raspisana najveća javna nabava mobitela dosad, piše 24sata.

Središnji državni ured za nabavu, osim 10.800 mobitela, kupuje pripadajuće tarife i internetski promet po mobitelima te još 5900 modema za bežični internet. Sve to spremni su platiti 65,3 milijuna kuna s PDV-om u iduće dvije godine.

Najzanimljivija je nabava mobitela, koji su podijeljeni u tri osnovne skupine, očito prema rangu dužnosnika. Predviđena je nabava 2010 najmodernijih modela mobitela za ministarstva, Ured predsjednice, središnje državne urede, ali i niz drugih javnih institucija… Riječ je o Android i iOS uređajima, a pogledom na specifikacije iz natječaja jasno je da se radi o ovogodišnjim top modelima telefona. Što se tiče Android telefona, država jasno navodi da želi uređaj koji ima ekran od barem 5,2 inča i rezolucije 1440×2560 piksela te osmojezgreni procesor s barem 4 GB radne memorije, kako bi sve dnevne zadatke mogli obaviti bez trzanja u radu telefona.

No, osim Androida, opcija je i neki od ovogodišnjih Appleovih iPhonea. Specifikacije navode da telefon treba imati ekran od barem 4,7 inča i više od 64 GB memorije, što znači da u obzir dolaze najjeftiniji iPhone 8, ali i nešto skuplji iPhone 8 Plus te iPhone X, najskuplji Appleov telefon, koji se u slobodnoj prodaji može naći za 8690 kuna. iPhone 8 u prodaji košta od 5500 kuna, a malo skupljemu modelu 8 Plus cijena je od 6390 kuna.

Komentari (11)
Pogledajte sve


To je populisticko zutilo od članka. Nabavljaju se mobiteli kao sredstva za rad u svim drzavnim institucijama a ovdje izvuku "za clanove Vlade" kao da ce se igrati na njima a ne da im je sredstvo za rad!? Jadno. Ta ekipa iz tog tabloida Rašeta & co otvoreno favoriziraju čak ne oporbu (jer ne mogu smisliti Bernardica) nego baš poraženog Milanovica pa pišu takve populisticke niske članke da se svatko imalo obrazovan može na tu "objektivnost" samo nasmijati! Ministri i ostali dužnosnici bi po njima trebali valjda koristiti samo fiksne telefone!!

Šta si i ti u toj upravi kojima stižu mobiteli?? Naravno da im trebaju mobiteli,, i sasvim su dovoljni ovi šta imaju, stvarno ne vidim šta je to extra u novom mobitelu pogotovo flagshipovima???

Svaki mobitel 2-4 godine star će ima raditi sve šta im treba i više od toga… a ako trebaju nove, onda do 1-2.000 kn max.. i to je više nego dovoljno za novi mobitel, ako žele ove skuplje nek si kupe privatno


ja imam takav jeftini staromodni mobitel u firmi i zovem ljude od jutra do sutra na njega i ništa mu ne fali, ušteda je velika.

***ovima je ušteda još veća, dobit će fensi slatke nove mobače, zvat će ljude od jutra do mraka(usput tarife za tih 11000 mobitela dodaj plus na tih 60-70 milja) i neće platit ama baš ništa… zato već danas brabonjaju o ciljevima vlade za iduću godinu i opet brabonjaju o porezu na nekretnine…strava!

ja imam takav jeftini staromodni mobitel u firmi i zovem ljude od jutra do sutra na njega i ništa mu ne fali, ušteda je velika.


Mobiteli nisu nikakav luksuz nego sredstvo za rad,dogovore

rođo, imaš mobitela s tomato tarifom od 1 kune koji se koristi u privatnim firmama,nisu fency ali itekako služe svrsi, odista upada u oči iznos od
60 000 000 kuna za nabavku mobitela.

New Report

Close