Nove preporuke za svadbe: Dozvoljen samo prvi ples, nakon toga – zabranjen

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2020. u 09:42
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Pozornica s bendom (glazbom) mora biti udaljena četiri metra od ostalih sudionika.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je nove preporuke za održavanje svadbi.

Mladencima savjetuju da na svadbu ne pozivaju osobe starije od 65 godina te oboljele od kroničnih bolesti. Preporučuje se i da sve osobe, organizator skupa kao i izvođači 14 dana prije svadbe nisu boravili u inozemstvu.

Preporučuje se da se unaprijed označe sva sjedeća mjesta koja međusobno trebaju biti udaljena 1,5 metra te da se ograniči broj sudionika na najviše onoliko koliko ima označenih mjesta. Među stolovima razmak mora biti najmanje tri metra. Ne smije biti stajaćih mjesta niti visokih stolova te je zabranjeno stajanje za šankom već se smije samo sjediti i to na udaljenosti od 1,5 metra. U salu prvo trebaju ulaziti uzvanici koji sjede u najudaljenijem dijelu prostora gledajući od vrata i tako po redu.

Pozornica s bendom (glazbom) mora biti udaljena četiri metra od ostalih sudionika. Plesati smiju jedino mladenci i njihovi roditelji ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja, a ples nakon toga nije dopušten. Preporuka je i da se svadba završi do ponoći što je ujedno i kraj radnog vremena objekta u kojem je svadba organizirana.

Komentirajte prvi

New Report

Close