Nove blaže mjere na granicama, kafići mogu raditi do ponoći, ali nema masovnih gledanja utakmica

Autor: Poslovni.hr , 11. lipanj 2021. u 11:43
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL/IIustracija

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, poručio da se ne možemo opustiti.

O nama ovisi kakva će nam biti zdravstvena slika i gospodarska u narednom razdoblju. Stožer produžuje mjere za javni prijevoz i trgovine do 30. lipnja. Ulazak u Republiku Hrvatsku osobama koje dolaze iz schengenskog prostora, a koje su cijepljene s dvije doze cjepiva bit će omogućen ulazak čim se cijepe drugom dozom, neće trebati čekati protek vremena od 14 dana, rekao je Božinović na konferenciji za novinare Stožera koja je sazvana nakon dulje stanke.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Govorio je i o okupljanjima. “Tu se prije svega radi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, od večeras od ponoći mogu raditi do 24 sata, kafići, pekare, javna okupljanja… Ukida se zabrana treniranja i natjecanja u zatvorenim prostorima”, rekao je Božinović.

“Želio bih naglasiti da su javna događanja i okupljanja i dalje ograničena na maksimalno 100 osoba. Smatram bitnim istaknuti to sada pogotovo kad je pred nama europsko prvenstvo u nogometu i kada je počela turistička sezone. Daje se preporuka svim jedinicima lokalne samouprave da se ne organiziraju javna događanja poput masovnog gledanja nogometnih utakmica”, upozorio je Božinović.

Komentirajte prvi

New Report

Close