Novcem iz Fonda solidarnosti obnavlja se karlovačka Kamoda

Autor: Poslovni dnevnik , 16. veljača 2023. u 22:00
Zahvat se odnosi samo na konstrukcijsku obnovu/K. Š. F./PiXSELL

Jedan dio prostora na strani koja gleda na Trg Josipa bana Jelačića bit će multifunkcionalna dvorana uz koju će se kroz trijem ulaziti u dvorište s atrijima.

U staroj karlovačkoj gradskoj jezgri Zvijezdi počela je 2,2 milijuna eura vrijedna konstrukcijska obnova bivše tekstilne tvornice Kamode, oštećene u potresu, a financirana je iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Predstavljajući plan uređenja i prenamjene zgrade, pročelnica karlovačkoga Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture Sanda Kočevar najavila je na konferenciji za novinare ispred zgrade koja je već u radovima da će sam prostor bivšeg pogona Kamode, s ulazom iz Banjavčićeve ulice, biti galerija. Dodala je kako se još odlučuje za koje će galerijske potrebe služiti, no zna se da će imati i manji ugostiteljski objekt.

Jedan dio prostora na strani koja gleda na Trg Josipa bana Jelačića bit će multifunkcionalna dvorana uz koju će se kroz trijem ulaziti u dvorište s atrijima. U sjeveroistočno dvoetažno krilo uselit će se će Konzervatorski odjel Ministarstva kulture. Osim ureda, arhiva, dvorane za sastanke i knjižnice, tu će biti i dvorane za arheološke nalaze i laboratorij, a vjerojatno i mala restauratorska radionica.

Zahvat se, kako je objasnila pročelnica gradskog Upravnog odjela za gradnju Ana Hranilović-Trubić, odnosi samo na konstrukcijsku obnovu, za što je osiguran novac iz Fonda solidarnosti Europske unije, nakon čega slijedi cjelovita obnova.

Komentirajte prvi

New Report

Close