Milanović izlazi na izbore! ‘Rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće’

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2024. u 15:57
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

“Rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće i živjet ćemo u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj”, rekao je Milanović. 

Predsjednik Zoran Milanović pojavio se na konferenciji za medije Peđe Grbina koju je SDP najavio za 15.30 sati. Na iznenađenje svih, medijima se obratio predsjednik i rekao da izlazi na izbore.

“U životima svakoga od nas postoje trenuci kad trebaš izaći iz zone komfora jer drugačije ne može. Taj čas je kucnuo na moja vrata nametom stanovitog Turudića. To je kanta koja je prelila septičku jamu svih nečistoća koje guše našu zemlju godinama. Svi pokušaji su završili s još većom bezobrazlukom. Došlo je vrijeme da se konji sedlaju. Okupit ćemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa. Sve neokaljane i čestite političke ljude i stranke pozivam na okupljanje. Razlike između nas postoje, ali veća od razlika je vjera da radimo za dobrobit zemlje”, kazao je Milanović. 

“Rijeke pravde dolaze, izlit će se na proljeće i živjet ćemo u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj”, rekao je Milanović. 

Tako je predsjednik Republike Zoran Milanović objavio u petak da će umjesto predsjednika SDP-a Peđe Grbina biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima koji su sazvani za 17. travnja.

Ja na ovim izborima neću biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade, dopustite da pozdravim Zorana Milanovića, nositelja SDP-ove liste u 1. izbornoj jedinici i uskoro predsjednika Vlade, izjavio je Peđa Grbin na konferenciji za novinare na kojoj se nenajavljen pojavio i Milanović.

Ovo je game-changer

Da se radi o situaciji bez presedana komentirali su i analitičari Večernjeg lista kojima je vijest stigla usred emitiranja prve emisije. Ankica Mamić i Tonči Tadić, zajedno s novinarkom Petrom Maretić Žonjom, ostali su u šoku. – Ne razumijem kako. Daje ostavku? – pitala je Ankica Mamić u studiju Večernjeg lista pa dodala: ”Time se potvrđuje kako Peđa Grbin nikada nije bio lider. Ovo je game-changer. Sve kućice moramo ponovno sagraditi. Ovo je jedna vrsta izvanrednog stanja, dosada nismo imali predsjednika koji je dao ostavku. Situacija je stvarno izvanredna, nesretni Most je u 16 sati htio objaviti kandidata za premijera. Treba vidjeti što će reći ured predsjednika, ovo je stvarno jedna potpuno neočekivana situacija”.

Komentirajte prvi

New Report

Close