Nova centrala Kauflanda ‘teška’ je 280 milijuna kuna, preko puta grade i novu trgovinu

Autor: Marta Duić , 19. travanj 2021. u 07:44
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Cilj je osigurati konstantan rast – bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina, kažu.

Nakon otvorenja trgovina u Rovinju i Biogradu na Moru Kaufland je ove godine osigurao i trajnu adrese za svoje sjedište. U siječnju su okončani pregovori i potpisan je ugovor o kupoprodaji cijelog kompleksa nekretnina na adresi Donje Svetice 14/Planinska 13a u Zagrebu. Uz to, preko puta zgrade sjedišta grade i novu trgovinu.

Kako otkrivaju iz Kauflanda Hrvatska, u projekt na Donjim Sveticama/Planinska sa svim pripadajućim sadržajima, što obuhvaća kupnju zgrade sjedišta te gradnju nove poslovnice, uloženo je gotovo 280 milijuna kuna. Danas u zgradi sjedišta radi gotovo 400 ljudi, a raspolažu s oko 13.000 m² uredskog prostora.

“Kaufland već dugo želi realizirati vlastito reprezentativno sjedište u Hrvatskoj, a mogućnost se ukazala nakon što smo kupili zemljište preko puta same zgrade sjedišta te smo tako osigurali nastanak Kaufland kompleksa.

Naš je cilj osigurati konstantan rast u narednim godinama – bilo to kupnjom zgrade našeg sjedišta ili proširenjem naše mreže trgovina. S novim objektom stvaramo nova radna mjesta i tako konkretno doprinosimo hrvatskom gospodarstvu. Naši kupci su nam kao i uvijek bili na prvom mjestu, a izgradnjom ove trgovine kupcima s područja Peščenice, Žitnjaka i šireg centra grada osigurat ćemo da na jednom mjestu mogu pronaći sve što im treba”, ističe Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kaufland Hrvatska ima više 3200 zaposlenika, 42 poslovnice diljem Hrvatske, a do kraja godine u planu su daljnja otvorenja kao i modernizacije postojećih objekata.

Kvadratura prodajne površine novog Kauflanda na Peščenici iznosit će oko 2800 m2 s više od 200 parkirnih mjesta, a u planu je i e-punionica. Nova trgovina imat će ugrađen sustav za održivo gospodarenje otpadom, a ugradit će i sustav za nadzor potrošnje struje i vode.

“Nakon što smo u zadnjih devet mjeseci unatoč otežanim uvjetima uzrokovane pandemijom otvorili tri nove poslovnice, započeli smo nedavno i gradnju novog velikog skladišta za dubokosmrznutu robu. Radovi na 43. poslovnici teku prema planu, trenutno se vrše zemljani radovi i temeljenje, a u tijeku su i pripreme za buduće projekte”, otkrivaju za kraj iz Kauflanda Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close