NO Valamara odobrio ulaganja u Austriji: Obertauern, Kesselspitze…

Autor: Marija Crnjak , 07. svibanj 2023. u 22:00
Foto: Valamar

Na konferenciji Green Tourism u organizaciji Austrijskog udruženja hotelijera kompanija istaknuta kao primjer najbolje prakse u turističkom sektoru.

Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je plan financiranja investicije u hotel Valamar Obertauern, što uključuje repozicioniranje hotela Marietta u Places Hotel by Valamar, kao i daljnje investicije u hotel Valamar Collection Kesselspitze.

Odobreno je i ugovaranje više alotmanskih godišnjih ugovora za 2023. godinu s društvima TUI Grupe, ukupne procijenjene vrijednosti od 12,3 milijuna eura za objekte u vlasništvu i pod upravljanjem Valamara, od čega na objekte u vlasništvu Valamara otpada 7,5 milijuna eura.

Marietta u Places
Kako je kompanija najavila početkom ožujka, nakon skijaške sezone Marietta ide u renoviranje u Places. Sljedeće godine Valamar tamo preuzima upravljanje, nakon što je potpisan novi ugovor o upravljanju s društvom Valamar Marietta, objektom koji je u vlasništvu Valamara od 2021. godine, no ove zime još je bio u najmu.

Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere/Florian Luchner Voels

Ove godine kompanija ulaže 58 milijuna eura u podizanje kvalitete hotela i ljetovališta, 20 milijuna eura u povećanje primanja djelatnika, te će se realizirati niz projekata ulaganja u destinacije i održivo poslovanje.

Ova su ulaganja dio strategije internacionalizacije Valamarova poslovanja te širenja portfelja u smjeru zimskog odmorišnog turizma, u što su krenuli 2018. godine, odgovarajući na potražnju gostiju koji nakon boravka u njihovim ljetnim objektima na Jadranu žele i zimske praznike provesti u Valamaru.

Osim toga, širenjem na zimski turizam omogućavaju djelatnicima cjelogodišnje stalno zaposlenje, povećana primanja te priliku da steknu međunarodno iskustvo, a da pritom ostanu u Valamaru. Održivost je također važna tema za Valamar, za što su već dobili brojna priznanja.

Iz kompanije su se u petak pohvalili da je Valamaraova ESG strategija predstavljena kao primjer najbolje prakse u turističkom sektoru na konferenciji Green Tourism u organizaciji Austrijskog udruženja hotelijera (ÖHV). Green Tourism je završna konferencija EU projekta “European Tourism Going Green (ETGG) 2030” koja je dala niz prezentacija na temu održivog turizma u Europi.

50

milijuna eura planira uložiti Valamar u klimatska rješenja, destinacije i društveni učinak

Mjerljivih 12 ciljeva
Valamar je dosad uložio 65 milijuna eura u održive i društveno odgovorne projekte, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost, turističku infrastrukturu i programe za zaposlenike i zajednicu. Lani su se obvezali postati ugljično neutralni (opseg 1 i 2) do 2025. godine, a planiraju uložiti i 50 milijuna eura u klimatska rješenja, destinacije i društveni učinak.

U svom ESG planu (okoliš, društvo, upravljanje), Valamar je usmjeren na postizanje 12 mjerljivih ciljeva, 7 za okoliš, tri za društvo i dva za upravljanje, od zaštite biološke raznolikosti, razvoja lokalnih dobavljača hrane, poboljšanja kvalitete života zaposlenika, održivog razvoja destinacija do zelene gradnje.

“Održivost u turizmu znači biti odgovoran i razmišljati dugoročno. Naša ESG strategija integrirana je u poslovnu strategiju kako bismo osigurali da turizam u našim destinacijama stvara dodanu vrijednost za goste, zaposlenike, investitore i zajednice.

Projekt European Tourism Going Green važan je korak prema poticanju poduzeća na prilagodbu i pozicioniranje održivosti kao imperativa. Drago nam je što nas je ÖHV pozvao kako bismo podijelili naša iskustva na završnoj konferenciji”, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamar Riviere.

Komentirajte prvi

New Report

Close