Njemačka ukida radne dozvole, a u Slavoniji već sad neki profitiraju!

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2015. u 08:41
Foto: Thinkstock

U školama stranih jezika broj polaznika zadnjih se mjeseci povećao za više od 60 posto, a sve se češće traži i individualna poduka.

Zbog ukidanja radnih dozvola za hrvatske državljane u Njemačkoj, sve je više Slavonaca koji intenzivno uče njemački jezik. Polaznicima se nudi i mogućnost završetka stupnja za samo dva ili tri tjedna, a najtraženiji su "brzopotezni" i specijalizirani tečajevi za odrasle te zdravstveni i poslovni sektor. Ovisno o skupini, tečajevi stoje od 2.000 do 2.500 kuna po modulu, piše Večernji list.

U brodskim školama stranih jezika s kojima smo kontaktirali broj polaznika zadnjih se mjeseci povećao za više od 60 posto, a sve se češće traži i individualna poduka.

"Radi posla u Njemačkoj javljaju nam se sa željom za hitnom podukom u trajanju od 30 sati. Za takve polaznike organiziramo rad u manjim skupinama od pet ljudi, a nastava traje od četiri do pet sati dnevno", kaže prof. Jelena Jelinić-Bošnjak, voditeljica škole stranih jezika u pučkom otvorenom učilištu "Libar" u Slavonskom Brodu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Rjesenje za Slavoniju je nula poreza na dohodak, dobit i PDV zajamceno na 10 godina od datuma nastupanja na snagu za sve firme koje baziraju bilo kakvu proizvodnu djelatnost na tom podrucju (poljoprivreda prvenstveno, hrana, farmaceutika, IT…sto god) i uvoz radne snage iz zemalja clanica EU + masovno koncesioniranje zemlje; besplatna zemlja za gradnju tvornice ili pogona na 100 godina i slicno. Na radikalne situacije treba odgovoriti radikalnim i brzim mjerama. Mjere prije svega moraju biti jednostavne i dostupne svima na first-come-first-serve bazi i moraju je odobravati preko centralnog ureda u Zagrebu kako bi se potpuno zaobisla korumpirana lokalna uprava u Slavoniji. Napravimo to i imamo rezultate u 12 mjeseci. Eto.

Slavonija se sistematski prazni ! Pitanje je koga se misli naseliti ??

New Report

Close