Njemačka dio svoje autoindustrije seli u Hrvatsku?

Autor: Poslovni.hr , 11. studeni 2015. u 12:45
Foto: DPA/PIXSELL

U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih.

Christian Heinzl, član odbora za gospodarstvo njemačkog Bundestaga i vlasnik Heinzl korporacije, jučer se u Belom Manastiru sastao sa gradonačelnikom Ivanom Dobošem, njegovim suradnicima, predsjednicom Gradskog vijeća Jadrankom Sabljak, dogradonačelnikom Osijeka Denisom Ambrušem i načelnikom općine Kneževi Vinogradi, Denešom Šojom. 

Kako je istaknuo, cilj njegovog uzvratnog posjeta Belom Manastiru i istočnoj Hrvatskoj je provjera mogućnosti suradnje na gospodarskom polju.

– U Njemačkoj ima manjak stručnog osoblja, a u Hrvatskoj je veliki broj nezaposlenih. Osim toga, imate velikih potencijala – rekao je, napominjući kako već sada postoji interes njemačke autoindustrije za preseljenje svojih pogona u Hrvatsku.

Kako piše Glas Slavonije, Christian Heinzl istaknuo je i kako će Osijeku dati punu potporu pri nastojanju da postane Europska prijestolnica kulture.

– Premda smo registrirali tvrtku koja će posredovati pri zapošljavanju Hrvata u Njemačkoj, krajnji nam je cilj dovesti investitore na istok Hrvatske. Na taj način još i želimo vratiti u Hrvatsku barem dio hrvatske radne snage koja se odlučila na rad u Njemačkoj – podvukao je. A da misli ozbiljno, potvrdio je Doboš, rekavši kako je Heinzlov suradnik u Belom Manastiru iznajmio kuću na sedam mjeseci kako bi se osobno uvjerio u sve potencijale.

Komentari (5)
Pogledajte sve

ako su čuli za Milanovića, Grčića, Marasa, Vrdoljaka, Mrsića čudo je da nije već sva svjetska autoindustrija ovdje, a ne samo Njemačka

dajte nama tvornice-…….mi znamo raditi u Međimurju!!!

Zna se od kuda su izbjeglice ušle u Europu.

Ako Njemačka ne misli izbjeglice vraćati u Grčku zbog dugova koji Grci imaju prema grčkim bankama, Hrvatska će lijepo izaći iz Europe.

Nije ni trebala ulaziti, ako će se zakoni i obaveze odnositi samo na neke države.

Inače vraćanje nekoliko stotinu tisuća emigranata sigurno će smiriti stanje na Balkanu, kad će isti opet u Sloveniju.

malo nam se mazu oci da ne vidimo i podivljamo na odluku da ce njemacke sve izbjeglice vracati u hr (a ne u grcku) … a sve u skladu s nekim dublinskim sporazumom …
pitam se: da li je seka i taj sporazum blagoslovila potpisom kojima eto sada postajemo sabirni centar evrope?

New Report

Close