Nizozemac kupio tvornicu, zadužio se i ostavio 210 radnika bez posla

Autor: Poslovni.hr , 31. siječanj 2013. u 10:56
Guliver/Thinkstock

Iz HUP-a su novinarima poručili kako im je ova priča ‘grozna, te da oni žele sudjelovati samo u pozitvnim pričama’.

Nizozemski je ulagač prije 10 godina kupio đakovačku tvornicu namještaja, podigao je kredit i založio tvornicu, piše Dnevnik.hr. Krediti su stigli na naplatu, stigla je i recesija, a vlasnik se odlučio povući. Tako je iza sebe ostavio milijunske dugove, imovinu pod hipotekom i 210 radnika bez posla. 'Sve je pokupio što je mogao, odvezao. Nas je ostavio', rekla je radnica Marica Bogdanić.

Ulagač je u Đakovo stigao bez kune, kažu radnici. Sve što je kupio, kupio je na kredit, a sva je imovina pod hipotekom. Ostali su milijunski dugovi bankama, državi, distributerima energije. Ostao je Nizozemac dužan i sam sebi. 'Mi smo njemu još dužni, a to je njegovo. On kupuje od nas svoje. Pa zamislite koji je to lopovluk bio i nitko ništa poduzimao nije', požalio se radnik Mato Lovaković. Vlasnik je odlučio napustiti prezaduženu tvrtku., piše portal.

U HUP-u su  na novinarski upit odgovorili kako im je je priča iz Đakova 'grozna, te da oni žele sudjelovati samo u pozitvnim pričama'.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Još jedan dokaz da u Hrvatsku ne dolaze ozbiljni investitori neko evropski šljam koji u lopovskoj državi gleda napraviti kombinaciju i izvući lovu ,,,za radnike i njihova prava pih…tko ih …



A tko je njemu to prodao? Tko ga je kreditirao?
Zašto bi sad to netko treći sanirao?

Vlade prodaju, narod sanira i još daje plaću političarima preko poslodavaca i onda poslodavci hrane narod i tako to što kaže Vrljo ," kružni tok ", gori nego u Sarajevu, to ti dođe na kraju kao neka vrsta cestarine na kružnom toku, cijena po krugu, pa izvoli, tjeraj dok ima benzina i usput plati trošarinu na benzin i stvarno nema tu kraja dok se ova i ona " banda " ne istjera iz "saborskog kružnog toka"
[/quote]

E pa, zato i jesmo tu di jesmo. [emo_smijeh]


A tko je njemu to prodao? Tko ga je kreditirao?
Zašto bi sad to netko treći sanirao?

Vlade prodaju, narod sanira i još daje plaću političarima preko poslodavaca i onda poslodavci hrane narod i tako to što kaže Vrljo ,” kružni tok “, gori nego u Sarajevu, to ti dođe na kraju kao neka vrsta cestarine na kružnom toku, cijena po krugu, pa izvoli, tjeraj dok ima benzina i usput plati trošarinu na benzin i stvarno nema tu kraja dok se ova i ona ” banda ” ne istjera iz “saborskog kružnog toka”

A tko je njemu to prodao? Tko ga je kreditirao?
Zašto bi sad to netko treći sanirao?

New Report

Close