Niste punoljetni, a bavili bi se poduzetništvom? Postoji rješenje

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2019. u 09:50
Foto: Getty Images

HUP je ponovno pokrenuo natječaj.

Hrvatska udruga poslodavaca pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta uz partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj ponovno je pokrenula natječaj namijenjen srednjim školama u kojem će biti nagrađeni najbolji poduzetnički projekti i ideje. Na taj način HUP želi potaknuti aktivniju promociju poduzetništva među mladima te pobuditi veći interes mladih za bavljenje poduzetništvom.

Prošlogodišnji natječaj „Poduzetnici budućnosti“ izazvao je velik interes među srednjoškolcima te je zaprimljenih prijava bilo više od 175, a prvih pet najboljih projekata predstavljeno je na Danu poduzetnika gdje su i uručene nagrade timovima učenika i njihovih učitelja-mentora.

Vrijedan nagradni fond

Ovogodišnji natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. travnja 2019., a nositelji prijava za sudjelovanje su škole. Sredstva koje će škole dobiti kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje trebaju se uložiti u edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika te škole.

HUP će i ove godine nagraditi ukupno 25 projekata srednjih škola – pet najboljih dobiva nagradu u iznosu od po 25.000 kuna svaki, pet sljedeće rangiranih (6.- 10. mjesto) nagradit će se s po 10.000 kuna svaki, a ostalih 15 projekata (11.-25. mjesto) dobit će po 5.000 kuna.

"Za razvoj našega društva neophodno je poticati mlade na inovativno promišljanje i stvaranje dodane vrijednosti kroz bavljenje poduzetništvom. Važno je da mladi već u srednjoškolskoj dobi shvate da mogu biti kreatori svoje budućnosti, a ne samo pasivni promatrači – poslodavci koji će zapošljavati, a ne samo zaposlenici u kompanijama. Očekujemo da će se kroz osmišljavanje projektnih ideja kod mladih potaknuti i kreativno razmišljanje te da će na praktičnom primjeru naučiti što je sve potrebno kako bi se u razvoju projekta došlo od ideje do njene realizacije. Mladi su naša budućnost i jedino oni dugoročno mogu doprinijeti jačem gospodarskom razvoju zemlje“ , istaknula je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close