Nije plaćala račune jer joj je muž radio na naplati komunalija

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2017. u 08:19
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Tužena se brani kako je stan u njezinom vlasništvu od 2015. godine, te da je tada i dobila svoj prvi račun od Inkasatora.

Općinski sud u Karlovcu odbio je ovršni nalog Inkasatora za naplatom 2.250,77 kuna jednoj njihovoj korisnici.

Zanimljivo je da se radi o supruzi njihovog bivšeg djelatnika, kojemu su 2012. godine uručili otkaz zbog krivotvorene diplome, a kojega su optužili da svjesno supruzi nije obračunavao komunalije dok je bio kod njih zaposlen.

Na sudu su tvrdili da je tužena korisnik stana više od 15 godina, ali da je stan samo formalno glasio na njenu majku, dok korisnici nikada nisu prijavili činjenicu smrti niti promjenu korisnika. "Suprug tužene je bio zaposlenik tužitelja do 2012. godine te unazad petnaest godina za spornu nekretninu do dana darovanja ovdje tuženoj nije plaćena niti jedna kuna komunalnih usluga. Suprug tužene izbjegavao je prijenos vlasništva i promjenu u matičnoj evidenciji jer je radio neposredno na naplati komunalnih usluga kod tužitelja te slijedom toga nije niti provedena promjena u eventualnom vlasništvu", tvrde u Inkasatoru.

Tužena se brani kako je stan u njezinom vlasništvu od 2015. godine, te da je tada i dobila svoj prvi račun od Inkasatora, da uredno podmiruje sva potraživanja prema njima, kao i da se nepodmireno potraživanje ne odnosi na period u kojemu je ona vlasnik, već na prethodnog vlasnika koje ona ne želi podmiriti.

Upravo to si je zadao karlovački sud, utvrditi je li ona dužna plaćati račune komunalija za stan u periodu kada nije bila vlasnica nekretnine, pa zaključio da plaćanje cijene komunalnih usluga i ostalih režijskih troškova predstavlja zakonsku obvezu vlasnika nekretnine, odnosno korisnika nekretnine. "Iako je tužena i bila korisnica usluga na toj adresi u Karlovcu, evidentno je da ona nije bila evidentirana kao obveznica plaćanja usluga na toj adresi sve do travnja 2015. godine, slijedom čega je tužbeni zahtjev tužitelja valjalo u cijelosti odbiti i platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi javnog bilježnika Karlovca", zaključio je Općinski sud, prenosi KAportal.

Komentirajte prvi

New Report

Close