Nepoznatoj osobi dala je podatke o bankovnom računu i ostala bez više desetaka tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2023. u 09:21
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zadarskoj policiji je 30. studenog 59-godišnja hrvatska državljanka prijavila kako je zaprimila telefonski poziv nepoznate muške osobe, koja se predstavila kao ovlaštena osoba za trgovanje dionicama.

Tijekom komunikacije na ime povrata uloženog novca, nepoznata osoba je zatražila od oštećene potrebne informacije o njenom bankovnom računu, nakon čega je ustupljenim podacima s njenog računa izvršeno više novčanih transakcija, čime joj je pričinjena materijalna šteta od više desetaka tisuća eura.

Policija upozorava građane da budu oprezni sa svojim osobnim podacima te da ne ustupaju nepoznatim osobama podatke o broju bankovne kartice, PIN broju i troznamenkastom CVV broju na poleđini bankovne kartice. Isto tako ne bi trebali ustupati preslike svojih dokumenata i bankovnih kartica.

U slučaju zlouporabe bankovne kartice građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a ako su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192, javlja N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close