Neobična zagrebačka slastičarnica širi posao, ovo će za nekoga biti velika prilika

Autor: Marija Crnjak , 09. ožujak 2023. u 12:37

Širenje projekta događa se u suradnji s Melt Gelato&Brunch Barom te Udrugom najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO.

Slastičarnica Dolcinotti, projekt socijalnog poduzetništva u koji se krajem prošle godine u Zagrebu upustio Kristijan Cinotti, revizor i osnivač hrvatskog ureda međunarodne kuće Mazars, upravo ovih dana proširuje svoj projekt s prodajom sladoleda.

Širenje projekta događa se u suradnji s Melt Gelato&Brunch Barom te Udrugom najosjetljivijih u osposobljavanju UNUO, koja se već 13 godina bavi edukacijom osoba s invaliditetom, djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djece u nepovoljnom položaju, kako bi postali samostalniji, konkurentniji na tržištu rada i prihvaćeni u društvu.

Upravo to bili su ciljevi otvaranja slastičarnice Dolcinotti, koju je Cinotti pokrenuo u suradnji s udrugom bivših ovisnika Reto, za koju je ovo prvi iskorak iz radno okupacijske terapije u profesionalnu rehabilitaciju. Za Cinottija je to pokušaj da pridonese uključivanju marginaliziranih skupina na tržište rada i društvo, te je ujedno njegov prvi ovakav projekt.

Javio nam se ovih dana s novostima, koje želi podijeliti s javnošću kako bi inspirirao i druge poduzetnike na slične pothvate.

“Nastavljamo pričati ovu našu Dolcinotti priču, gdje uključujemo ranjive skupine i pokušavamo im pomoći i učiniti ih korisnima. Radi se o možda malim pričama, ali za nas su važne, kao i za svaku osobu kojoj ćemo na taj način omogućiti da bude konkurentan na tržištu rada i dobije samostalnost”, kaže nam Cinotti.

Plan je da Dolcinotti prodaje sladoled u čiju će proizvodnju u Meltu, mjestu za koje drži da ima jedan od najboljih sladoleda, biti uključen član udruge UNUO. Ujedno, ako to krene i ako se osoba pokaže dobrom, postoji mogućnost da se u nekom trenutku i zaposli u Meltu.
Ideja se odmah svidjela Luciji Cvitanić, vlasnici Melta.

“Upravo dogovaramo s udrugom da nam se priključi jedna članica, tako da ćemo uskoro tijekom ožujka krenuti s realizacijom. Trenutačno imamo dovoljno zaposlenih i ne tražimo radnike, ali to ne znači da nam se ta osoba neće moći u nekom trenutku priključiti”, kazala nam je Lucia Cvitanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close