Nema krize: Grad Zadar kupuje limuzinu za 425 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 15. studeni 2012. u 13:31
Ilustracija / PXL

“Novi automobil Zadrane će koštati duplo više nego nabava školskog autobusa, koji prema proračunskom planu stoji 260 tisuća kuna.”

Grad Zadar pod upravljanjem HDZ-ovog gradonačelnika Zvonimira Vrančića odlučio je putem operativnog leasinga nabaviti novi automobil, limuzinu prve klase za koju je namijenjeno 340 tisuća kuna bez PDV-a . S PDV-om planirani trošak, dakle, iznosio bi 425 tisuća kuna, piše Novi list.

Postupak nabave objavljen je jučer, čemu je prethodila izmjena Plana nabave Grada Zadra za 2012. godinu. U originalnom Planu nabave kupnja predmetne limuzine nije predviđena, ali prije deset dana zadarski gradski oci ispravili su ovaj “propust”. Novi list upozorava kako su mjere štednje, kojima Zadar pribjegava kad je u pitanju, primjerice, financiranje aktivnosti mladih, u slučaju nabavke automobila očito pale u drugi plan. 

Prema informacijama objavljenim u dokumentaciji za nadmetanje, Grad Zadar traži osobni automobil s diesel motorom, minimalne snage od 130 kW i minimalne zapremnine od 1900 kubičnih centimetara, pogon na sva četiri kotača, a boju automobila mora biti “crna s efektom”. Popis obavezne opreme za automobil sadrži čak trideset stavki. List napominje da će novi automobil Zadrane koštati duplo više nego nabava školskog autobusa, koji prema proračunskom planu stoji 260 tisuća kuna.

Karlovačka gradska tvrtka Zelenilo kupila skupocjeni “pick up”

Gradska tvrtka Zelenilo iz Karlovca koju vodi istaknuti HDZ-ov dužnosnik Stjepan Turković prošli je mjesec, unatoč krizi nabavila luksuzni Volkswagen Amarok, piše Novi list.

Riječ je o njemačkom pick up vozilu, kupljenom u najskupljoj »highline« izvedbi, koja uz moćan dizelski motor od 163 KS, ima i automatsku klimu, kožu na upravljaču, tempomat, električne podizače stakala i slično. U »Zelenilu« navode kako su VW Amarok 2.0. TDI Highline kupili pod stavkom »gospodarsko vozilo« i to u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Vrijednost mu je 359 tisuća kuna, a, a nabavljen je od tvrtk eErste & Steiermarskische S – Leasing, piše Novi list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close