Nekretnine u sklopu Jadran filma opet će ići na dražbu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2018. u 15:06
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Poziv na javnu dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i zabilježba Dinke Grubišić od 2,5 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj Film distribucije d.o.o u stečaju, tvrtke čiji je osnivač Jadran film u vlasništvu Vinka Grubišića, podnio je izvješće u kojem se ističe da će oglasiti zaključak o ponovnoj prodaji tri zgrade i dvorišta u kompleksu Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi procijenjenih na 8,5 milijuna kuna nakon što su brisana založna prava vjerovnika nad tim nekretnina.

U izvješću stoji da je stečajni upravitelj od Hrvatske poštanske banke dobio brisovna očitovanja kako bi se brisale zabilježbe po kreditima u iznosu od ukupno 6,6 milijuna kuna i 410.000 eura. No, i nakon toga se u izvješću navodi kako će se po donesenom zaključku o prodaji nekretnina u vlasništvu Film distribucije oglasiti zaključak o prodaji nekretnine usmenom dražbom.

Izvješće stečajnog upravitelja podneseno je nakon što je Trgovački sud, a na zahtjev razlučnog vjerovnika, odgodio za 17. siječnja zakazanu javnu dražbu. U tom se sudskom zaključku nije navodilo na zahtjev kojeg razlučnog vjerovnika je bila odgođena javna dražba, a nije bio ni naveden termin zakazivanja nove dražbe.

Odgoda je uslijedila nakon u prosincu objavljene prodaje dijela zgrada i nekretnine u sklopu kompleksa Jadran filma u zagrebačkoj Dubravi po načelu ''viđeno-kupljeno''. Zakazanoj dražbi mogli su pristupiti samo zainteresirani kupci koji su tri dana prije dražbe uplatili 100.000 kuna, a razlučni vjerovnici Film distribucije d.o.o. bili su pozvani da na vlastiti trošak prodaju nekretnina objave u medijima.

Poziv na javnu dražbi uslijedio je nakon izvješća stečajnog upravitelja Film distribucije u kojem se ističe da je na navedim nekretninama upisano više zabilježbi Hrvatske poštanske banke u ukupnom iznosu od oko osam milijuna kuna, ali i zabilježba Dinke Grubišić od 2,5 milijuna kuna.

Vinko Grubišić je, nakon objave vijesti o zakazanoj javnoj dražbi, u medijima isticao kako je u tvrtki-kćeri, oko ''dva do tri posto njihova ukupnog kapitala'' te da nikako nije riječ o stečaju Jadran filma. Kazao je i da će tu tvrtku spasiti, odnosno kako razmatra što je ekonomski isplativije, ali i da će ''sigurno naći rješenje''.

Film distribucija je osnovana 2004. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnivač joj je Jadran film. Stečajni postupak te tvrtke, kojoj je kao prvi predmet poslovanja navedeno upravljanje nekretninama, bio je otvoren u svibnju prošle godine zbog duga od oko 1,7 milijuna kuna, a prema posljednje predanim informacijama o poslovanju prošlu je godinu završila bez prijavljenih prihoda i s 225.000 kuna gubitka, značajno manje od gubitka u 2015. koji je iznosio čak 4,3 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close