Prvi hrvatski servis za naručivanje prestaje postojati

Autor: Sergej Novosel Vučković , 02. srpanj 2021. u 11:53
Foto: Pixabay

Kako je i najavljeno prije mjesec i pol, tržišni lider dostave na zahtjev Glovo je u okviru preuzimanja grupe Delivery Hero akvizirao i servis Pauza.hr. Od 1. srpnja Pauza je zaustavila sve svoje operacije, aplikacija i stranica se preusmjeravaju na Glovo, svi korisnici i restorani ostaju.

Baš kao što je i najavljeno krajem svibnja, nekoć prvi hrvatski web i mobilni servis za naručivanje i dostavu hrane iz restorana – Pauza.hr, prestaje postojati pod tim imenom i od 1. srpnja i službeno djeluje u okviru Glova, jedne od najvećih globalnih platformi za dostavu.

Foto: Emica Elveđi/PIXSELL

Glovo je najavio da će Pauzu kao brend preuzeti u sklopu akvizicija grupe Delivery Hero u 7 zemalja regije, a čiji je Pauza bila dio. Sad su ispunjeni svi uvjeti i dobiveno zeleno svjetlo regulatora pa je i transakcija formalno realizirana. Pauza, dakle, više neće dostavljati narudžbe, trajno je “pauzirala” svoje poslovne aktivnosti, što se vidi i na njenoj stranici, koja se automatski preusmjeri na stranicu Glova. Vrijedi i za aplikaciju Pauze, kako objašnjavaju iz Glova, hrvatskog tržišnog lidera dostave na zahtjev:
“Cijeli sadržaj njihove aplikacije i web stranice već je prebačen na Glovo. Korisnici koji uđu na Pauzinu aplikaciju bit će preusmjereni na Glovo kroz personalizirane linkove i moći će se jednostavno registrirati na Glovo u svega nekoliko koraka. Korisnici Pauzine web stranice bit će preusmjereni na Glovo web stranicu”, ističu.

Ugostiteljski objekti otprije prisutni na Pauzi ne moraju se brinuti, kao ni korisnici, jer i jedni i drugi žive na Glovu, među njima su i lanci McDonald’s, Ali Kebab i KFC, Submarine Burger, Batak Grill, Good Food – ukupno više od 800 restorana. Glovo surađuje i s trgovačkim lancima Lonia, Tommy, dm i benzinskim postajama Ina, a korisnici dobro znaju da posredstvom vozača bicikala i motocikala sa žutim torbama mogu kući ili u ured naručiti gotovo sve – od sendviča i svježeg mesa do cvijeća, pića i kozmetike.
“Platforme za dostavu na zahtjev izvrsno su prihvaćene na hrvatskom tržištu i drago nam je što smo i mi dio tog uspjeha. U vrlo kratkom periodu, od najave akvizicije do same realizacije predano smo radili na tome da korisnicima omogućimo jednak izbor hrane koji su imali na Pauzi, ali i više od toga. Uvjereni smo da ćemo spajanjem sadržaja i operativne ekspertize obiju aplikacija moći korisnicima ponuditi puno bolje iskustvo i u konačnici ukupno korisničko iskustvo”, kazao je Teo Širola, generalni direktor Glovo Hrvatska, koji je, podsjetimo, nedavno uz 2 godine poslovanja u našoj zemlji obznanio da je njihovu aplikaciju preuzelo oko 800.000 građana, a dostavljači rade u 14 gradova.

Foto: PD

Biciklisti i Glovo u partnerstvu

Udruga Sindikat biciklista i platforma Glovo potpisali su Sporazum o partnerstvu s ciljem promocije kulture bicikliranja, podizanja svijesti o važnosti stvaranja sigurnih prometnih uvjeta, kako za bicikliste, tako i za sve ostale sudionike u prometu, javljaju iz Glova. 'Drago nam je što je ovako velika platforma, koja okuplja mnogobrojne bicikliste, prepoznala važnost edukacije te svojim dostavljačima ukazuje na prometne propise, kulturu i poštivanje drugih sudionika u prometu. Također, prepoznata je važnost zagovaranja izgradnje kvalitetne i sigurne biciklističke infrastrukture, koja ne dovodi u opasnost ranjive sudionike u prometu', poručila je Tena Šarić Rukavina, izvršna koordinatorica Sindikata biciklista. Glovo je već, kao prvi korak u partnerstvu, uveo svjetla za bicikl u opremu dostavljača i komunikacije dostavljačima o važnosti i zakonskoj obavezi korištenja svjetala noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Uz to, dostavljače na biciklima i motorima upozorava se na važnost poštivanja prometnih propisa i pravilima kulturnog ponašanja u prometu.

Komentirajte prvi

New Report

Close