‘Ne treba nam tsunami, već stabilna visoka plima’

Autor: Marija Brnić , 24. veljača 2014. u 22:00
Predsjenik Vlade RH Zoran Milanović/M. Prpić/PIXSELL

Premijer Zoran Milanović govorio na EBRD-ovu skupu premijera država Zapadnog Balkana u Londonu.

Hrvatska je prošla kroz najteže i najtemeljitije pregovore u povijesti EU. To je bilo dobro za Hrvatsku, jer joj je donijelo potrebne zakonske izmjene, za koje nam je nedostajalo hrabrosti. No, to još nisu reforme. Reforme u Hrvatskoj tek počinju, istaknuo je premijer Zoran Milanović na forumu "Investiranje u Zapadni Balkan" koji je u ponedjeljak u Londonu organizirala Europska banka za obnovu i razvoj.

Na konferenciji su sudjelovali i šefovi vlada BiH Vjekoslav Bevanda, Albanije Edi Rama, Kosova Hashim Thaci, Makedonije Nikola Gruevski, Crne Gore Milo Đukanović te Srbije Ivica Dačić. Riječ je o najvećem poslovno-investicijskom skupu EBRD-a i zemalja regije, na kojemu se, kako je naglasio predsjednik EBRD-a Suma Chakrabati, nastoji promovirati ta destinacija za ulaganja, a u nju je  samo lani EBRD uložio u 80-ak projekata vrijednih 1,2 milijarde eura. Zoran Milanović poručio je i kako promjene u Hrvatskoj moraju biti temeljite te da je nužno više poticati izvoz, i to ne samo roba, nego i usluga. "Ono što mi danas trebamo nije tsunami, već stabilna, ali visoka plima, koja će nositi sve brodove, i velike i male", zaključio je premijer Milanović. 

Prilike u turizmu

Konačno strukturirani

Prilike za ulaganja u turizmu u Hrvatskoj su goleme. Hrvatska je konačno strukturirana da preko turizma počne zarađivati, poručio je premijer. Uz njega je na skupu EBRD-a bio i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, koji je govorio o ulaganjima u infrastrukturu u uvjetima stezanja proračuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close