‘Ne ostavljamo kosture, nasljednici, čistite dalje’

Autor: Marija Brnić , 30. prosinac 2015. u 22:00
Foto: PIXSELL

Ministar rada Mirando Mrsić odaslao je apel mandataru Tihomiru Oreškoviću da očuva samostalnost njegova resora, jer se, tvrdi, pokazao dobrim i treba ga očuvati.

Redom su u srijedu Milanovićevi ministri prije i nakon sjednice Vlade slali poruke kako svojim nasljednicima neće ostavljati kosture u ormarima te da u svojim resorima ostavljaju sređeno stanje i spremne projekte. Sam premijer Zoran Milanović takva uvjeravanja ističe već dugo, tvrdeći da je sa svojim timom uspio postići preokret i rast, no u srijedu se nije puno izjašnjavao.

Štoviše, i samu sjednicu Vlade vodio je prilično nezainteresiran. Ministar financija Boris Lalovac državnu će blagajnu, tvrdi, ostaviti u vrlo dobrom stanju. Nada se da će proračunski deficit biti ispod 10 milijardi, što je, podsjeća, manje od planiranih 12 mlrd. i lanjskog deficita od 16 milijardi. Lalovac je i među rijetkima koji priznaju da nije u cijelosti realizirao ciljeve. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i EU fondova Branko Grčić želi da ga se pamti po tome da je ove godine iz EU fondova Hrvatskoj isplaćeno više od pet milijardi kuna, osjetno više nego lani i preklani.

"Taj rast je i te kako vidljiv i doveo je u trećem tromjesečju do rasta građevinskoga sektora, investicija i BDP-a", objasnio je Grčić puni efekt tog rezultata. Najmanje se samim rezultatima hvalio ministar turizma Darko Lorencin, koji tek poručuje kako novoj Vladi ostavlja brojne projekte spremne za realizaciju.  Ministar rada Mirando Mrsić odaslao je apel mandataru Tihomiru Oreškoviću da očuva samostalnost njegova resora, jer se, tvrdi, pokazao dobrim i treba ga očuvati i nadograđivati.

Jedan od ministara koji ni nakon svega ne odustaje od tvrdnje da je preseljenje u luksuznu poslovnu zgradu bio mudar postupak racionalizacije Mihael Zmajlović poručuje i da u svom sektoru proveo dosta reformi i otvaranja tržištu. Kosture, tvrdi, iza sebe ne ostavlja ni Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, no ako netko želi "neka si čisti", dodaje, aludirajući na projekt "clean start", kojim je Milanovićeva Vlada prvih godinu dana skenirala zetečeno stanje u državi i javnim tvrtkama. 

Izjave ministara na odlasku:

Ne ostavljamo kosture u ormaru novoj vladi. Javne su financije napravile iskorak, no  i dalje će trebati ući u primarni suficit
Boris Lalovac, ministar financija

Mandat mogu zatvoriti zadovoljan makroekonomskim rezultatima rastom BDP-a, izvoza, industrije i korištenja EU fondova 
Branko Grčić, potpredsj. Vlade

Ostavljam resor u sređenom stanju…  Ne žalim zbog preseljenja u Zagreb Tower nego zbog medijske hajke koja se zbog toga digla.
Mihael Zmajlović, minist. zaštite okoliša

Naslijedili smo 150 mil.  kuna dugova, a sada ih praktički nema… Ako smanje plaće, neću ostati u Saboru. Tražit ću neki drugi posao jer živim od plaće 
Orsat Miljenić, ministar pravosuđa

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hvala vam za svaku lipu od tih 100 miljardi. Radili ste izvanredno. Jedino mi je zao sto sve niste uzeli u dolarima pa da nbam to sad vrijedi makar 135 miljardi. Stojim ka tvrdo dignuti ud na Vasoj strani unatoc podmetanjima i lazima. Sto je vise uvreda i lazi Zoka nam je miliji i drazi.

Ja sam PONOSNA na ono što ste napravili, zato – jer sam od početka vidjela da radite dobro i
tokom svih ovih godina – stajala na Vašoj strani – i branila Vaša stajališta …. unatoč i usprkos
podmetanjima i uvredama …….

Nastavljaju lagati.

Osim što su si uzeli lažno ime i dalje lažu.

Nakon što ostavljaju preko 320.000 Blokiranih ,
nakon što ima 100.000 manje zaposlenih ,
nakon što su nas zadužili za 100.000.000.000,00 (100 miliardi) ,
nakon što se moralo iz Hrvatske iseliti 100.000 obitelji ,…..
oni i dalje lažu.

I na odlasku oni zabijaju nož u leđa najsiromašnijima u Realnom sektoru dižući im minimalne plaće.

Bojim se šta će sve nova vlada naći u ormarima , koliko kostura…

New Report

Close