‘Ne nasjedajte na oglase lažnih servisa’

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2020. u 10:03
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Ružna praksa nije prestala…

Nema kutka u Rijeci i okolici – rasvjetni stupovi, autobusne čekaonice, portuni zgrada pa čak i kontejneri za smeće –  koji nije oblijepljen desecima oglasa raznih “tvrtki” i “obrta” koje nude uslugu odvoza krupnog otpada “na gradsko odlagalište smeća”.

Gradski odjel gradske uprave za komunalni sustav već je 2017. godine upozoravao građane da ne nasjedaju na ponude servisa za besplatan odvoz otpada. Naime, iza takvih oglasa stoje lažni servisi koji su odgovorni za neadekvatno zbrinjavanje smeća, ne plaćaju naknade i nemaju dozvolu, piše Riportal.

Temeljem članka 86. stavka 4. Zakona o održivom gospodarenju otpadom Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Pravilnik o gospodarenju otpadom.

Za adekvatno zbrinjavanje građevnog ili glomaznog otpada potrebna je dozvola, a prema članku 11. Pravilnika pod obavljanjem djelatnosti trgovanja otpadom ne smatra se zaprimanje bez naknade otpada.

Unatoč upozorenjima ružna praksa nije prestala pa se diljem Rijeke i dalje mogu vidjeti oglasi za obavljanje lažne odnosno protupravne djelatnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close