Nasjela na prevaru i izgubila više tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2019. u 14:28
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/DPA/PIXSELL

Jedna je 38-godišnjakinja s varaždinskog područja ostala bez nekoliko tisuća kuna nakon što je nasjela na prevaru na društvenoj mreži.

Ponadala se bogatstvu, a na kraju je izigrana, piše podravski.hr.

– Policijski službenici Policijske postaje Varaždin primili su prijavu 38-godišnjakinje da joj je nepoznata osoba putem društvene mreže ponudila mogućnost zarade novca bez ulaganja, te joj je prezentirano da će putem svjetske organizacije za prijenos novca primiti novčani iznos od 20.000,00 eura, nakon čega mora vratiti 30 posto od navedenog iznosa nepoznatom počinitelju, dok ostatak novca može zadržati – poručuju u varaždinskoj policiji.

Naivna žena je 21. listopada uplatila 370 eura na ime osobe u Banja Luci, nakon čega je nepoznati počinitelj zahtijevao još jednu uplatu. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

– Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela i upozoravaju:

– Ponovno upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve i slične internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako su neki naši ministri financija 2007. dizali milijunske kredite u CHF, onda može i jedna 38-godišnjakinja uložiti parsto eura u “svjetsku organizaciju za prijenos novca”

Ovo je potraga za budalama, a ne prevara. Dozvolila je biti prevarenom i dobila je što je zaslužila.

New Report

Close