Nakon više od 50 godina u Ilici niče novi neboder visok 70 metara

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2016. u 15:47
Foto: Radionica Arhitekture

Stambeni dio centra proteže se od 16 do 19 kata i ima 53 luksuzna stana od 50 do 180 kvadrata.

Najprepoznatljivija i jedna od najstarijih gradskih ulica uskoro će promijeniti svoj izgled.

Više od pola stoljeća bilo je potrebno da u Ilici nikne novi neboder, piše Večernji list. Dva tornja imat će 19 katova i biti visoki 70 metara, odnosno bit će iste visine kao i onaj u blizini Jelačić placa, a koji je otvoren još 1959. godine.

Izgradnju budućeg nebodera na broju 212-214 investitor je čekao otkako jezemljište kupio prije trideset godina. Riješili su i probleme sa stanarima koji su to zemljište u blizini Mandaličine koristili kao parkiralište. A trenutačno pregovaraju s izvođačima kako bi već početkom listopada mogli početi gradnju. Investitor kompleksa Kristali d.o.o., društvo u vlasništvu Stanograda, stambeno-graditeljske zadruge koja je od Britanskog trga do Črnomerca sagradila 32 kuće, uložit će 200 milijuna kuna.

Projekt koji su nazvali Crystal Center, a čiji je autor Goran Rako i njegov tim“Radionice arhitekture”, sastajat će se od stambeno-poslovnog nebodera (Crystal Tower) i hotela s četiri zvjezdice sa sedamdesetak soba (Crystal Hotel).

– Već smo prodali 20 posto stanova, trideset posto lokala iznajmili smo dugoročno na deset godina – priča projektni menadžer Kristala Zvonimir Škegro. Stambeni dio centra proteže se od 16 do 19 kata i ima 53 luksuzna stana od 50 do 180 kvadrata. Jedan je čak i prodan, i to onaj najveći, kome je cijena 2900 po kvadratu.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Kad počinje gradnja?

Da se mene pita – ja bih SVE projekte u DALMACIJI – poslala BAŠIĆU u Zadar.

Ako on kaže – MOŽE- NEK SE GRADI- ako NE – crtaj ponovno !

POgledajte jedan AMALFI- stil….sve kako treba…a sad otvorite Primošten…vidi čudesa…

arhitekti ponekad žive u svojem svijetu, ja govorim o estetici…znači komisija koja se sastoji od 1 arhitekta, 1 povjesničara umjetnosti, 1 dizajnera, 1 urbanista i 1 laika….i nema uporabne prije nego sve glasove dobiješ…ali sada je to nebitno jer država je bila pasivna i sve je to zauvijek uništeno. barem za idućih 50 godina, a za kasnije me baš briga…

Delboy, varaš se. Postoji UDRUŽENJE ARHITEKATA , koje daje mišljenje o pojedinim
objektima , između ostalog.. / barem ovdje u Međimurju /.

A što se tiče KOMISIJE ZA ESTETIKU – imaš moju 500 % podršku! Ona je najpotrebnija
NA MORU . – jer ljudi moji, SVE ĆE IZBETONIRATI,, SVE BETONIRAJU, a izgled objekata
je gori od najgoreg socijalizma….!

Odjeli za zaštitu objekata – NE RADE SVOJ POSAO!

New Report

Close