Nakon vila i apartmana, grade luksuzni hotel u Krku

Autor: Marija Crnjak , 01. lipanj 2017. u 08:03
Budući hotel bit će smješten uz lungo mare i gradsku plažu/DEGRAD

Hotel s 35 soba i krovnim bazenom s motivima glagoljice trebao bi se otvoriti za sezonu 2018. godine, kaže Denis Šikljan.

Građevinska tvrtka Degrad Development Group u vlasništvu Denisa Šikljana, poznata po investicijama i izgradnji luksuznih vila i apartmana na otoku Krku, gradi luksuzni hotel u samom Krku.

Visina investicije je 11 milijuna eura, a hotel s 35 soba i krovnim bazenom s motivima glagoljice trebao bi se otvoriti za sezonu 2018. godine, otkriva za Poslovni dnevnik Denis Šikljan. "Radi se o dugo pripremanom projektu uz samo more u gradu Krku, s prekrasnom vizurom na stari grad, Kaštel iz 12 st. i zvonik Krčke katedrale. Budući da se bavimo investicijama igradnjom isključivo ekskluzivnih vila i apartmana, ovakav objekt sigurno je perjanica našeg dosadašnjeg rada", ističe Šikljan, te dodaje kako je osnovni cilj investitora bio uključiti se u razvoj Krka kao top turističke destinacije. 

Mediteranski vrtovi
Budući hotel bit će smješten uz lungo mare i gradsku plažu. S obzirom na to da se radi o velikom pokosu terena, zamišljeno je da se mediteranski vrtovi stepenasto spuštaju prema moru. Hotel će gostima nuditi wellness, imat će a la carte restoran, kao i vinski podrum s nekoliko stotina vrhunskih vinskih etiketa, kaže investitor.  U ponudi će biti i whiskey i cigar bar na otvorenom, te na krovu "infinity" bazen s terasom za sunčanje i razne evente, a restoran i bar bit će otvoreni za sve goste, uz hotelske.

Pročelje hotela bit će izvedeno u drvu i betonu. Izvedbeni projekt je gotovo završen, a potpisuje ga hrvatski studio Lotus Architecti. Šikljan dodaje kako im je jako važno da objekt bude poseban i da bude u skladu s destinacijom. "Destinaciju uvelike čini arhitektura, što je vidljivo iz raznih svjetskih destinacija, i cilj nam je graditi objekte koji će našu destinaciju učiniti posebnom", ističe investitor. Tvrtka Degrad planira samostalno upravljati hotelom, uz angažman osoblja koje planiraju educirati u sličnim objektima na Mediteranu, a usluge planiraju pružati uz personalizirani pristup svakom gostu i njegovim željama. Šikljan ne sumnja da Krk postaje luksuzna destinacija, o čemu svjedoči i velik interes kupaca za njihove ville na Krku. Zanimljivo, domaćih kupaca gotovo i nemaju.

Stižu svojim zrakoplovima
"Krk je postao jako zanimljiv kupcima s juga Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke. Zanimljivi smo im zbog odlične prometne povezanosti, i to ne samo cestovne. Velik dio ovih vlasnika apartmana i vila stiže vlastitim zrakoplovima, zbog čega je vrlo povoljna okolnost što Krk ima međunarodnu zračnu luku. Većinu izgrađenih apartmana smo prodali, a zbog velikog interesa trenutno imamo otvorenih čak sedam gradilišta", kaže Šikljan, koji stoga smatra da je ovakva hotelska investicija Krku bila potrebna, te očekuje da će im se i isplatiti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Napokon lijepe vijesti za otok !

Svaka čast, samo naprijed !

New Report

Close