Nakon učitelja kreće štrajk policije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. prosinac 2019. u 09:15
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Udovoljavanje zahtjevu učitelja i profesora za podizanjem koeficijenta izazvat će lavinu novih zahtjeva, piše u utorak Jutarnji list.

Sindikalni čelnici najavljuju akcije, a najžešći je Sindikat policije, koji kaže da je prevaren i da će, ako Vlada hitno ne poveća koeficijente policajcima, požaliti već za Božić, onda za Novu godinu pa za Tri kralja, kad će granična policija biti u bijelom štrajku, navodi dnevnik.

Zahtjevi medicinskih sestara, liječnika, carinika, pravosudnih policajaca i drugih već su na stolu, a sindikati redom pripremaju aktivnosti kojima će na Vladu vršiti pritiske. Ako im se neće udovoljavati, novi val bunta za očekivati je nakon Nove godine i drugog kruga predsjedničkih izbora.

Predsjednik Sindikata pravosudne policije Hrvatske Armin Tatarević podsjeća da su 30. rujna pravosudni policajci prosvjedovali ispred Ministarstva pravosuđa i to zbog plaće i alarmantnog stanja u sustavu te da im je tada ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković obećao ponuditi rješenja za dva mjeseca.

Predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Ankica Pašnjak ovih je dana istaknula kako oni još od 2013. godine traže veći koeficijent.

Na vijest da se prosvjetarima podižu koeficijenti vrlo je oštro reagirao Sindikat policije, koji se osjeća prevareno. Predsjednik tog sindikata Dubravko Jagić kaže da su potpisali dodatak kolektivnom ugovoru, po kojemu je predviđeno povećanje osnovice tri puta po dva posto iduće godine, povećanje božićnice i regresa na po 1500 kuna te dara za djecu na 600 kuna.

"Nećemo pristati na to da budemo manje vrijedni", kazao je Jagić i najavio prve akcije, ako se i policajcima pod hitno ne povećaju koeficijenti, već za Božić pa za Novu godinu i Tri kralja.

Pozvat ćemo i naše članove iz carine i drugih službi da nam se pridruže. Osim toga, svim veleposlanstvima ćemo poslati dopise u kojima ih obavještavamo o bijelom štrajku kako bi mogli upozoriti sve osobe koje namjeravaju putovati u Hrvatsku da ih čekaju velike gužve na granici, najavio je Jagić i dodao da će njegov sindikat izdati i letke na više jezika, u kojima će se putnike obavijestiti o bijelom štrajku, donosi Jutarnji list.

Komentari (12)
Pogledajte sve

dobro.
a jesu li uhljebi biracko tijelo hdz ili sdp??

to su uglavnom moralne nule a sad će se na izborima vidjeti, ako pobijedi čololinda, onda onoga tko više plati…



zasto milanovic nije to otpilio ako ne moze plenky????

Bolje da pitas da li ce ikad itko …
[/quote]

Pa sami će se otpiliti. Već sam rekao da još malo više neće biti novca za sve uhljebe.

Početi će se međusobno klati.


zasto milanovic nije to otpilio ako ne moze plenky????

Bolje da pitas da li ce ikad itko …

Kako čovjek koji je jedino radio u knjižnici može kao premijer bilo kaj napravit? Muljanović je bio izvor nereda i propasti….

New Report

Close