Nakon Pule i Rovinj, Medulin i Novalja ušli u projekt zapošljavanja Gastroposao

Autor: Saša Paparella , 24. ožujak 2019. u 22:00
Zoran Šimunić, Voditelj projekta Gastroposao.eu/Žarko Bašić/PIX

Projekt Gastroposao.eu sufinanciran je u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Europskog socijalnog fonda.

Portal Gastroposao.eu u suradnji s hrvatskim gradovima nastavlja lani započet projekt rješavanja problema kvalitetne sezonske radne snage u ugostiteljstvu.

Nakon dobrih rezultata prošlogodišnje pilot suradnje portala i Grada Pule, ove su se godine u projekt uključili Rovinj, Medulin te Novalja. Lani je Boris Miletić, gradonačelnik Pule, prvi prepoznao potrebu za stvaranjem jednostavne i egzaktne mjere pomoći pri zapošljavanju u ugostiteljstvu i turizmu te je donio odluku da svi ugostitelji s područja Grada Pule mogu iskoristiti poticaje u iznosu od 90 posto za financiranje i pronalaženje radne snage objavom natječaja na portalu Gastroposao.eu.

Tijekom svibnja i lipnja pulskim malim i srednjim poduzetnicima u ugostiteljstvu i turizmu pomoglo u pronalaženju radne snage. Ove su mu se godine u tome pridružili gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, načelnik Medulina Goran Buić te gradonačelnik Novalje Ante Dabo. Pula, Rovinj, Medulin i Novalja tako će ove godine pred turističku sezonu svim svojim ugostiteljima pružiti izravnu pomoć i omogućiti im da na jednostavan način, bez suvišne papirologije, uz minimalna novčana izdvajanja, lakše i brže pronađu kvalitetnu sezonsku radnu snagu iz čitave Hrvatske, ali i iz inozemstva.   

 

100 kn

jedini je trošak poduzetnika u objavi natječaja na portalu Gastroposao.eu, ostatak subvencionira lokalna vlast samouprave

Operativno to znači da poduzetnici u objavi natječaja na portalu u troškovima sudjeluju samo sa 100 kuna, dok ostatak za njih subvencioniraju njihove lokalne uprave. Ovim pristupom pomaže se ugostiteljima jer mali i srednji poduzetnici teže mogu odvajati znatnija sredstva potrebna za natječaje. Jedini je uvjet da su korisnici mjera s područja gradova Pule, Rovinja i Novalje te općine Medulin.  "Važno je spomenuti da se unutar ovog projekta izbjegavaju posrednici jer poslodavac i posloprimac međusobno direktno komuniciraju.

Posloprimci, radnici, ne trebaju pisati molbe za posao i životopise već jedino trebaju ispuniti pripremljeni upitnik na portalu koji je prilagođen pravilima struke i pisan jezikom koje kuhari, konobari i ostali djelatnici razumiju. 

Poslodavci, ugostitelji, pak uz pomoć portala Gastroposao.eu dobivaju oglase u kojima se kvalitetno prezentira tko su i što nude, realno se opisuju radni uvjeti, visina plaće, radno vrijeme i sve ono što radnike zanima", napominje Zoran Šimunić, voditelj projekta Gastroposao i jedan od pokretača gurmanske zajednice Gastronomadi. Projekt Gastroposao.eu sufinanciran je u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 178.938 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close