Nakon prestižne nagrade, Gajšakov Cicrcuit Mess kreće u realizaciju novih svjetskih projekata

Autor: Josipa Ban , 09. listopad 2023. u 09:25
Albert Gajšak/NEVA ŽGANEC/PIXSELL

Circuit Mess Alberta Gajšaka proglašen za izlagatelja s najinteraktivnijim i ‘najživahnijim’ igračkama.

CircuitMess, domaći proizvođač STEM igračaka, ne prestaje nizati uspjehe. Nakon što je kompanija Alberta Gajšaka krajem prošle godine svoj proizvod Chatter (komunikacijski uređaj) uspjela plasirati u Walmart, najveći svjetski trgovački lanac, pohod na američko tržište se nastavlja.

A da to tržište voli i cijeni inovativne edukativne igračke koje se proizvode u Lučkom u Zagrebu potvrđuje i nagrada koju su ovih dana osvojili na New York Toy Fairu, jednom od najprestižnijih sajmova igračaka na svijetu kojeg godišnje posjeti oko 30 tisuća ljudi.

Na jesen novi projekti
CircuitMess, naime, javlja Albert Gajšak iz New Yorka, osvojio je nagradu Powerfully Playful, koja se dodjeljuje izlagatelju s najinteraktivnijim i “najživahnijim” igračkama. CircuitMess tako u Hrvatsku donosi nagradu za najinovativnijeg malog proizvođača igračaka.

“Prva smo hrvatska kompanija koja je osvojila takvu nagradu, a osvojili smo je u konkurenciji od čak sedam tisuća izlagača”, ističe Albert Gajšak, osnivač i direktor CircuitMessa. Nagrada na značaju dobiva i zbog činjenice da na sajmu sudjeluju i veliki brendovi poput Lega i Pokemona. Usto, ona je dokaz inovativnosti ovog malog domaćeg proizvođača igračaka, a ističe i njegovu posvećenost kvalitetnom dizajnu edukativnih proizvoda.

No sudjelovanje na New York Toy Fairu CircuitMessu bi moglo donijeti i značajniji iskorak na američko tržište. Gajšak tako navodi da skupljaju nove kontakte za širenje po tržištu SAD-a i izvan Walmarta.

Ulaskom u Walmart (za što su pregovori trajali tri godine) prihodi CircuitMessa udvostručeni su na 2,1 milijun eura (16 milijuna kuna) prošle godine. Osim s Walmartom domaći proizvođač STEM igračaka iza sebe ima i suradnju s Warner Brosom. Gajšak za jesen, pak, najavljuje nove projekte.

“Ove jeseni predstavit ćemo nekoliko novih uzbudljivih projekata, među kojima su i DIY model NASA-inog Perseverance Rovera, te lansiranje nove linije proizvoda za STEM početnike”, ističe. Misija i vizija CircuitMessa, osnovanog 2017., je postati najoriginalnija i najveća tvrtka za STEM edukaciju na svijetu.

Brži od obrazovanja
Njihove igračke, naime, potiču razvoj STEM vještina kod djece jer im omogućuju da sami sastavljaju i programiraju vlastite igračke, čime se potiče razvoj kreativnih i analitičkih vještina.

“Idemo prema tome da postanemo međunarodna, globalna tvrtka koja se bavi edukacijom. Od početaka je bila ideja da gradimo edukacijska iskustva i da educiramo djecu. To je nešto što je meni jako drago, ali gdje smo i prepoznali potrebu tržišta.

Tehnologija, naime, toliko napreduje da je formalnom obrazovanju teško održati korak, ne samo u Hrvatskoj već u cijelom svijetu. I tu mi dajemo doprinos”, rekao nam je nedavno u intervjuu za Poslovni dnevnik Gajšak najavivši tada i model pretplate za različite interese i dobne skupine.

Komentirajte prvi

New Report

Close