Nakon Lidla i Konzuma, i treći trgovački lanac snižava cijene 1000 proizvoda

Autor: Poslovni.hr , 21. veljača 2022. u 09:05
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Lidl je pak ovaj tjedan objavio kako će 1. ožujka sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona.

Nakon Lidla i Konzuma, javio se i treći veliki trgovački lanac koji je odlučio sniziti cijene artikala i prije stupanja na snagu Vladine odluke o nižem pdv-u koja će se primjenjivati od 1. travnja.

Iz trgovačkog diva Spar Hrvatska objavili su kako će sniziti cijene od 1. ožujka za više od tisuću proizvoda koji su se po sniženoj poreznoj stopi trebali prodavati od početka travnja.

Lidl je pak ovaj tjedan objavio kako će 1. ožujka sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona. Nakon toga, javio se i Konzum koji će cijene za više od 1000 artikala sniziti već u ponedjeljak, 21. veljače.

Cijene će biti formirane u skladu s Vladinim smanjenjem PDV-a s 13 na 5 posto na svježe meso i ribu, jaja, voće i povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu, s 25 na 5 posto na maslac i margarin te s 25 na 13 posto na higijenske uloške i tampone.

Komentirajte prvi

New Report

Close