Nakon jakog potresa: Širi se snimka štete u okolici Dicma, u Splitu srušen dio kamenog zida

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. listopad 2021. u 08:18
FOTO: Screenshot

Potres od 4.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21,57 sati na granici s BiH kod Buškog jezera, objavila je večeras Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom na granici s Republikom BiH, kod Buškog jezera.

Magnituda potresa bila je 4.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice.

Prema dosadašnjim podacima nisu zabilježene materijalne štete. Potres se u Hrvatskoj snažno osjetio na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice, stoji u izvješću o potresu.

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak za RTL Direkt izvijestio je kako su bili u kontaktu sa službom 112 i prema njihovim prvim izvještajima izgleda da nema štete u Splitu, niti ima ozlijeđenih.

“Ono što mi znamo da je to stupanj 5.1, ali između Livna i Sinja tako da je u Splitu ipak slabiji. Mi se zaista nadamo da niti tamo gdje je epicentar neće biti većih šteta niti ozlijeđenih”, rekao je, dodavši da će građanima biti na raspolaganju za bilo što je vezano uz potres.

Načelnik Dicma Petar Maretić večer je proveo na terenu s vatrogascima.

“Izlazimo na mjesta gdje se dogodila šteta i gledamo kakva je situacija, zasad nema većih šteta, oštećenja ima na nekim starijim kućama”, rekao je Maretić, prenosi N1. “Nakon ovog velikog potresa bila su još tri manja”, dodao je i kazao da je najgore stanje u jednoj kući u Krušvaru, općina Dicmo, kojoj su “zidovi popucali i odvojili se”.

Komentirajte prvi

New Report

Close