Nakon blamaže oko nabavke borbenih zrakoplova, Hrvatska će opet pregovarati s Izraelcima

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2020. u 08:15
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Izraelci su se vratili u igru i nude F16.

U ovoj godini će se odlučivati o borbenim avionima – vrućem krumpiru koji je u ruke dobio novi premijerov tim, javlja Dnevnik.hr. Povjerenstvo je odabralo države od kojih će se tražiti ponude, ali službeni zahtjev nikako da ode s Markova trga. Izraelci su se vratili u igru i nude F16.

Hrvatska će opet pregovarati s Izraelcima s kojima je posao nakon blamaže na prošlom natječaju za nabavku borbenih aviona, odletio u vjetar. Banski će dvori, uz njihovu, tražiti ponude od još najmanje pet država, javlja Dnevnik.hr.

U Vladi su, potvrđeno im je, odabrani ponuđači. Ali službeni zahtjev u kojem se traži da se očituju kakve su nam "borbene lovce" i po kojoj cijeni spremni prodati, još nije poslan. Nije jasno što se čeka zna li se da se Povjerenstvo osnovano za nabavu aviona sastalo prije tri tjedna.

Na istom sastanku bio je i SDP-ov Igor Dragovan. Detalje iza zatvorenih vrata ne otkriva, ali ni on ne zna što se krije iza odugovlačenja.

Komentari (4)
Pogledajte sve


Šveđani su nas puno podržavali u pogledu samostalnosti npr. Karl Bildt koji je umjesto izgona iz države kupio kuću na Korčuli. Stvarno smo kratke pameti i otvorenih guzica!

Stvarno ima onih kratke pameti.

Sjedinjenjene američke države i Europa su nam nametnuli sankcije na prodaju oružja.

Jedine države koji su nam pomogle u naoružavanju su bile Rusija i Ukrajina.

Ruski avioni su puno jeftiniji i kvalitetniji od precijenjenog zapadnog smeća.

Pa čak su Izraelci morali promijeniti pola aviona da bi mogao letiti u ratnim situacijama.

Šveđani su nas puno podržavali u pogledu samostalnosti npr. Karl Bildt koji je umjesto izgona iz države kupio kuću na Korčuli. Stvarno smo kratke pameti i otvorenih guzica!

Pa ako je to istina tamo treba poslati policiju. Pa kako moze Izrael opet nuditi nakon potpunog gubitka kredibiliteta I blamaze u proslom krugu?
Za HR je puno bolji I jeftiniji GRIPEN E. Moderniji avion I Svedjani bi dopustili da se cijela eskadrila od 12 do 18 aviona sklopi u Hrvatskoj a neki dijelovi aviona I proizvedu u Hrvatskoj.

Tu nesto smrdi I tu netko nekog gura. To je strasno da u HR niti jedan natjecaj ne moze biti transparentan nego se uvijek mora krast. Ova drzava ce tako sigurno propasti!

Izgleda da je King opet u akciji.

New Report

Close