Najnovije informacije: 60 novozaraženih u Hrvatskoj, u Zagrebu preminuo 46-godišnjak

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2020. u 14:04
Foto: Pool

“To je mlađa osoba koja nije imala značajnije kronične probleme”, upozorila je Alemka Markotić te još jednom ponovila da se ovakve stvari mogu dogoditi. “Čuvajte se jer nije nitko imun na teži oblik bolesti”, jasna je bila Markotić.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u protekla 24 sata u Hrvatskoj 60 novih Covid 19 pozitivnih, to znači da je ukupno 1282 zaraženih.

Prosječna dob je 48,13 godina.  Od jučer imamo dva smrtna slučaja više.

Jedan je stariji muškarac iz Šibensko-kninske županije i jedan je 1974. godište koji je umro u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević.

“To je mlađa osoba koja nije imala značajnije kronične probleme”, upozorila je Alemka Markotić te još jednom ponovila da se ovakve stvari mogu dogoditi.

“Čuvajte se jer nije nitko imun na teži oblik bolesti”, jasna je bila Markotić.

Imamo 352 hospitalizirana, i 167 oporavljenih bolesnika.

Uz ona 4 respiratora koji su došli prošli tjedan u Hrvatsku, dobili smo ih još  9, objavio je Beroš dobru vijest.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković  poručio je ranije da Vlada nema pravo i ne smije pogriješiti zato što su ‘na stolu’ životi naših sugrađana te istaknuo da je riječ o malo dugotrajnijoj utakmici u kojoj moraju voditi računa da bude što manje posljedica.

„Mi kao Vlada nemamo pravo i ne smijemo pogriješiti zato što su ‘na stolu’ životi naših sugrađana. Činjenica je da smo izabrali strategiju borbe protiv epidemije svom silinom, udarili smo restriktivnim mjerama na taj virus i taj udarac je bio tako snažan da smo uspjeli usporiti širenje zaraze. Cilj nam je bio smanjiti broj novozaraženih i mi smo u tome učinkoviti. Mi smo izabrali zdravstvenu sigurnost građana i ono što ćemo raditi bit će primjereno onome što bude moguće kada bude moguće“, kazao je Plenković novinarima u Saboru nakon sastanka kluba vladajućih.

Komentirajte prvi

New Report

Close