Najnespretniji lopov na svijetu nalazi se u Zagrebu: 28 puta krao u dućanu, svaki put ga ulovili

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2021. u 12:51
Foto: pixabay

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju.

Nenad zvan Roki (56) vjerojatno je najnespretniji lopov na svijetu. U samo deset mjeseci čak 28 puta je pokušao ukrasti stvari iz dućana i svaki je put bio otkriven, piše Danica.hr

Osim toga, Nenad je pasionirani ljubitelj Lidla. Krade samo u njihovim supermarketima. Od siječnja do studenoga 2019. godine, dakle oko deset mjeseci, krao je 28 puta u tri Lidlova objekta u Zagrebu. U prosjeku svaki mjesec triput.

Svaki, ali baš svaki put otkrili su ga Lidlovi zaštitari, odveli u posebnu prostoriju i oduzeli ukradene stvari. Najviše je krao Cedevitu, potom Franck kavu, ponekad je palo pokoje Karlovačko pivo, Nutella, pecivo i narezana salama.

Zaštitari su svaki od tih 28 puta o svemu odmah obavještavali policiju. No, oni nisu izlazili na teren jer su ukradeni artikli uvijek bili male vrijednosti. Ukupno je u deset mjeseci pokušao ukrasti robu vrijednu oko 4400 kuna: u prosjeku oko 160 kuna po svakoj krađi.

Nenad zvan Roki, lopov iz Zagreba, očito je dobro pazio da ukradena roba nikad ne bude veće vrijednosti kako bi izbjegao kaznenu prijavu policije. Računao je kako ga Lidl ipak neće naganjati privatnim tužbama za parsto kuna koje ionako nije otuđio.

No, Roki se preračunao. Nakon 28. pokušaja, Lidlu je očito prekipjelo pa je policiji podnio kaznenu prijavu protiv njega zbog jednog produženog kaznenog djela i ukupne štete od 4400 kuna. To je već bio ozbiljniji krimen, bez obzira što robu nije uspio ukrasti.

Državno odvjetništvo ovih je dana protiv Rokija podignulo optužnicu kojom traže sedam mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je pokazao izrazitu upornost u počinjenju kaznenih djela.

Tijekom istrage Roki nije želio iznositi svoju obranu. Branio se šutnjom.

Komentirajte prvi

New Report

Close