Najbolji maturanti nagrađeni stipendijama od čak 8.000 eura

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2023. u 14:28
Foto: Algebra

Maturanti koji su nakon pohađanja priprema za državnu maturu na Algebri postigli najbolje rezultate na višim i nižim razinama mature iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika nagrađeni su stipendijama od 1.200 i 400 eura.

Danas je održana svečana dodjela stipendija Algebrinog stipendijskog natječaja “Nagrađujemo izvrsnost” pod pokroviteljstvom generalnog partnera OTP banke i u suradnji s Autoškolom Marvix. Maturanti koji su nakon pohađanja priprema za državnu maturu na Algebri postigli najbolje rezultate na višim i nižim razinama mature iz matematike, hrvatskog i engleskog jezika nagrađeni su stipendijama od 1.200 i 400 eura iz fonda ukupne vrijednosti od 8.000 eura.

Maturanti su se posljednjih nekoliko mjeseci vrijedno pripremali te uz pomoć Algebrinih priprema postigli izvrsne rezultate, a najbolji je ostvarila Ena Benić iz Dubrovnika s 97,27% riješenosti ispita iz hrvatskog jezika.

“Algebrine pripreme temeljene su na godinama znanja i iskustva te na pristupu kvaliteti koji je prepoznat u hrvatskom visokom obrazovanju. Priručnike i nastavne materijale svake godine prilagođavamo specifičnostima državne mature i pazimo da su usklađeni s najnovijim nastavnim materijalima”, izjavila je Martina Gregov, Algebrina rukovoditeljica poslovnog područja državne mature.

“Evidentno je da i dalje postoji velika diskrepancija u znanjima s kojima učenici završavaju srednju školu naspram rezultata na objektivnim ispitima koji se provode na državnoj razini. Hiperinflacija odlikaša svake godine najviše štete učini upravo učenicima koji imaju nerealna očekivanja o daljnjem nastavku svog akademskog puta. Algebrine pripreme omogućavaju maturantima nadomjestiti potencijalne razlike u znanjima u okviru tema u kojima provodimo pripreme i posljedično upis na željeni fakultet, što je samo dodatni korak u njihovom daljnjem karijernom razvoju”, osvrnuo se doc.dr.sc. Mislav Balković, dekan Algebre na ovogodišnje rezultate državne mature.

“OTP banka ima dugu tradiciju stipendiranja studenata, jer smo mišljenja da svaka mlada osoba ima pravo na znanje. Upravo zato smo pokrenuli program “Zeleno svjetlo za znanje” u okviru kojeg već punih 13 godina stipendiramo studente slabijeg imovinskog stanja u suradnji s predstavnicima lokalnih uprava i samouprava diljem Hrvatske, a već četiri akademske godine stipendiramo i ponajbolje studente sportaše potičući na taj način izvrsnost u sportu na hrvatskim sveučilištima. U proteklih trinaest godina banka je za ovaj program izdvojila više od osam milijuna kuna, odnosno preko milijun i sto tisuća eura kako bi djeci i mladima u različitim dijelovima Hrvatske osigurala bolje uvjete školovanja. Upravo zato smo i razvili ovu suradnju s Algebrom koja nam omogućuje da nagradimo izvrsnost i trud ovih predivnih mladih ljudi. Čestitamo vam od srca na izvanrednim rezultatima kojim započinjete svoje akademsko obrazovanje. Želimo vam ostvarenje vaših profesionalnih i akademskih želja, i ponosni smo što je i na ovaj način OTP banka dio tog vašeg puta i uspjeha”, kaže Martina Delić, Viša konzultantica za marketing OTP banke.

Na svečanoj dodjeli nagrađeni su Ivna Debelić iz Velike Gorice, za najbolji rezultat iz matematike na A razini (91,67%) i Nino Strčić iz Krka (91,67%) te Sara Mikac iz Zagreba, za drugi najbolji rezultat iz Matematike na A razini (90,00%). Za B razinu matematike nagrade su odnijeli Lara Jurišić iz Zagreba (92,50%) te Katarina Špehar iz Vodnjana (92,50%). Uz Enu Benić koja je ostvarila ukupno najbolji rezultat iz područja hrvatskog jezika, za isto područje nagrađena je i Sunčica Begović iz Zagreba (94,55%) dok su za engleski jezik nagrade pripale Victoriji Carmen Maričak iz Zagreba (95,83%) i Lea Lorna Bravar iz Pule (95,67%) za A razinu te Evelin Francetić iz Rijeke (90,33%) i Magdaleni Baštek iz Zagreba (81,67%) za B razinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close