Najbolji europski studenti inženjerstva natječu se u Zagrebu

Autor: Ivan Tominac , 25. srpanj 2022. u 22:00
Mihaela Voća, koordinatorica za odnose s javnošću EBEC Finala/PD

Sudjeluje 64 pobjednika regionalnih i nacionalnih rundi.

BEST je udruga koja je na europskom području prisutna već 33 godine, a na zagrebačkom 23 godine. Najveći fokus stavljaju na povezivanje studenata širom Europe i unapređenje njihovih studentskih života preko natjecanja, projekata, putovanja i raznoraznih aktivnosti.

Ove godine upravo je Zagreb dobio izvanrednu priliku biti i domaćinom EBEC Finala 2022. – najvećeg inženjerskog natjecanja za studente diljem Europe koji će kroz narednih par dana svoja znanja ‘’pokloniti’’ Zagrebu.

Govori nam to Mihaela Voća, koordinatorica za odnose s javnošću natjecanja studenata u području inženjerstva – European Best Enigneering Contest – EBEC Final 2022. čije su glavne aktivnosti smještene u Studentskom domu Stjepan Radić, a koje traju do 29. srpnja.

“EBEC Finale jedan je od najvećih izazova s kojim se BEST Zagreb susreo u posljednjih par godina. Pravila koja moramo zadovoljiti kako bi događaj ispunio očekivanja, ne samo natjecatelja već i firmi partnera i internacionalne BEST strukture, su brojna. Lokalni tim mora biti spreman na sve!

Trudili smo se dati sve od sebe od samog početka s obzirom na to da veličina samog projekta zahtjeva visoki stupanj organizacije i naravno komunikacije između nas samih, internacionalnih organizatora, i naravno natjecatelja”, istaknula je koordinatorica odnosa s javnošću EBEC Finala Mihaela Voća.

Naime, riječ je o trenutačno najvećem inženjerskom natjecanju za studente u Europi na kojem tijekom nekoliko etapa sudjeluje više od 6500 natjecatelja s europskih sveučilišta.

Na završnom ciklusu (rundi) natjecanja u Zagrebu sudjelovat će 64 pobjednika lokalnih odnosno regionalnih i nacionalnih rundi. Riječ je o darovitim studentima koji će se natjecati u dvije kategorije – studiji slučaja i inovativnom dizajnu.

Studija slučaj, objašnjavaju iz zagrebačkog BEST-a, polemični je dio izazova, u kojem će se natjecatelji susresti sa stvarnim ili apstraktnim korporativnim problemom za čije je traženje rješenja nužno napraviti analizu te kreirati i prezentirati tehničko rješenje s obzirom na trenutačnu tehnološku, socioekonomsku i ekološku situaciju, uz ograničeno vrijeme i resurse.

Inovativni dizajn, s druge strane, kategorija je koja ujedinjuje logično i kreativno razmišljanje, a u okviru kojega će se natjecatelji susresti sa stvarnim problemom koji moraju riješiti, smišljajući potpuno novi tehnološki dizajn ili unapređujući postojeći.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close