Sirana Gligora iz Kolana na Pagu proizvodi najbolji europski i najbolji svjetski tvrdi ovčji sir. Sud je to svjetskih stručnjaka koji su sir Ivana i Šime Gligore na nedavnom natjecanju u Nantwichu u Engleskoj, u konkurenciji više od 4400 sireva iz 26 zemalja, nagradili svjetskom titulom u kategoriji tvrdih ovčjih sireva, odnosno u kategoriji ovčjih sireva s dodacima.
"Kad smo nedavno dobili svjetsku titulu za naš novi sir u maslinovoj komini, rekao sam da ćemo biti svjetski prvaci i u siru koji smo proizveli dvije godine ranije, i to u vinskoj komini. Neki su mi rekli da sam malo i prepotentan, no 40 godina iskustva je tu", smije se direktor i vlasnik Ivan Gligora. Naime, ni pola godine ranije paški sir sirane Gligora osvojio je s novitetom na tržištu, sirom u maslinovoj komini, prvo mjesto u kategoriji ovčjih sireva na World Cheese Championshipu u Wisconsinu. Dobili su tada na natjecanju više od 2500 sireva 99,9 od 100 mogućih bodova i time nadmašili i nešto ranije osvojenu europsku titulu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu