Najavljeni novi letovi iz Hrvatske prema vrlo atraktivnom odredištu

Autor: Marija Crnjak , 04. svibanj 2023. u 11:55
Predstavnici Hrvatske turističke zajednice u Dubaiju, na prvom izdanju Arabian Travel Marketa (ATM) od pandemije/HTZ

S obzirom na potencijal Hrvatske, naš je cilj bolje pozicioniranje na tržištima MENA regije, odnosno Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a posredno i Indije.

Na prvom izdanju Arabian Travel Marketa (ATM) od pandemije, inače jednog od vodećih međunarodnih turističkih događaja na Bliskom istoku, nastupa i Hrvatska turistička zajednica.

“Prisustvo i nastup na sajmu ATM od strateškog je značaja u pozicioniranju i promociji Hrvatske na dalekim tržištima, posebice ako znamo da se ovaj sajam po prvi put održava uživo te u punom formatu nakon pauze izazvane pandemijom.

S obzirom na potencijal Hrvatske, naš je cilj bolje pozicioniranje na tržištima MENA regije, odnosno Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, a posredno i Indije.

Hrvatska je ovdje prepoznata kao destinacija izuzetno očuvane i bogate prirodne baštine, a upravo ovaj segment ponude na ovim tržištima ostvaruje najveću potražnju i interes pa je ovogodišnje izdanje sajma posvećeno održivom razvoju i Net Zero tehnologiji”, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, naglasivši kako su aviolinije ključne u postizanju pozitivnih rezultata i trendova s dalekih tržišta.

Zato je dobra vijest što će Flydubai ove godine povezivati Dubai s Dubrovnikom i Zagrebom, koji je s Dohom povezan putem leta Qatar Airwaysa.

O mogućnostima daljnje suradnje delegacija HTZ-a je na sajmu razgovarala s predstavnicima VFS Tourism Servicesa, subjekta koji već surađuje s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH na izdavanju viza, a koji u sklopu svojih usluga nudi i provedbu ciljanih marketinških i PR aktivnosti, ali i s predstavnicima agencije Aviareps, koja već uspješno surađuje s Hrvatskom turističkom zajednicom kroz PR podršku i podršku u zakupu medija na europskim tržištima.

Sastanci su održani i s predstavnicima drugih agencija, odnosno platformi, kao što su Wego MENA te Travelzoo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close