Nacionalni park Brijuni za e-vozila nudi 2,5 mil. kuna

Autor: Marija Brnić , 11. kolovoz 2021. u 22:00
E-automobili na području Nacionalnog parka Brijuni već dugo su jedino prijevozno sredstvo/NP BRIJUNI

Za nove automobile, uz nultu emisiju CO2, važno je da ima maksimalnu brzinu 25 km/h i snagu 4 kW za četverosjede i 8 kW za šesterosjed, …

Nacionalni park Brijuni obnavlja postojeću “flotu” električnih vozila. Upravo je oglasio natječaj za nabavku četverosjeda i šesterosjeda čija je procijenjena vrijednost 2,5 milijuna kuna uvećano za iznos PDV-a.

E-automobili na području NP-a već dugo su jedino prijevozno sredstvo, s time da su izvorno nabavljeni za prijevoz igrača golfa, da bi ubrzo njihovi glavni korisnici postali turisti koji obilaze i istražuju zelene oaze te povijesne i kulturne atrakcije Velikih Brijuna.

Za nove automobile, uz nultu emisiju CO2, važno je da ima maksimalnu brzinu 25 km/h i snagu 4 kW za četverosjede i 8 kW za šesterosjed, da su posve novi, proizvedeni ove godine, te imaju certifikat za registraciju za promet po javnim prometnicama, a precizirana je i boja karoserije, pa bi po sedam komada četverosjeda trebalo biti svijetlo plave i crvene boje, a šest komada crnu karoserije, dok je za šesterosjed predviđena crna s perla efektom.

Postojeća e-vozila kojima raspolaže NP Brijuni iznajmljuju, a sat vremena u špici sezone stoji 300 kuna za četverosjede i 450 kuna za šesterosjed.

Natječaj za no vozila otvoren je do 7. rujna, a po zaključenju ugovora isporuka je predviđa u roku od 50 dana, pa će nova zelena “flota” biti pojačanje u ponudi za novu turističku 2022.

Komentirajte prvi

New Report

Close