Nacionalni info dan “CIP EKO-INOVACIJE 2013”

Autor: Objava za medije , 06. svibanj 2013. u 17:55
Fotografija preuzeta s portala croenergo.eu

Pozivamo Vas na Nacionalni info dan “CIP EKO-INOVACIJE” u organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta, koji će se 15. svibnja 2013. u 9:30 sati održati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2.

Pozivamo Vas na Nacionalni info dan "CIP EKO-INOVACIJE" u organizaciji Europske poduzetničke mreže HGK i Ministarstva poduzetništva i obrta, koji će se 15. svibnja 2013. u 9:30 sati održati u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, Rooseveltov trg 2.

Powered by portal croenergo.eu

Nazočnima će se obratiti Vesna Trnokop Tanta, potpredsjednica HGK za gospodarstvo, europske integracije i pitanje EU, Dražen Pros, zamjenik Ministra poduzetništva i obrta te voditeljica Uprave za EU projekte pri Ministarstvu poduzetništva i obrta, gospođa Snježana Ivić Pavlovski.

Osim spomenutih, predstavit će se vodeći predstavnici uspješnih hrvatskih projekata koji su povukli sredstva iz ovog europskog programa u proteklim godinama.

Dr.sc. Ivana Banjad Pečur, dipl.ing. Građevinarstva, predstavit će projekt "ECO Sandwich", nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011. ECO-sandwich je ventilirana montažna zidna ploča napravljena od recikliranog građevinskog otpada (CDW) i mineralne vune proizvedene korištenjem inovativnih i održivih ECOSE® tehnologija za smanjenje potrošnje primarne energije u zgradama. Ovaj će se revolucionarni proizvod prvi put primijeniti na sveučilišnom kampusu u Koprivnici.

Drugi je gost predavač Marko Mendica, mag.ing. strojarstva, koji će predstaviti „GREENBLAST“ – projekt također nagrađen na natječaju CIP Eko inovacije 2011.Projekt se sastoji od dvije faze recikliranja otpada stakla; prva faza kao početak procesa za pjeskarenje u pripremi površine metala u brodograđevnoj industriji i druga faza, u kojoj se dobiveni otpad koristi kao sirovina za industriju teške gline.

Ove smo godine pripremili posebnu panelnu raspravu na temu svladavanja prepreka pred kojima se nalaze projekti u svim fazama provedbe i o završnim postignućima u njihovoj primjeni. Očekujemo zanimljivu raspravu panelista koji će prezentirati svoja iskustva i ukazati na teškoće na koje su nailazili, kako bi potencijalnim dobitnicima nagrade pomogli u traženju puta za dobivanje izglednih prilika u procesu daljnjeg razvoja njihovih proizvoda.

Info dan je i ove godine besplatan i dostupan svim hrvatskim poduzetnicima.

"Program događanja i prijavni obrazac možete preuzeti na sljedećem linku u vezanim dokumentima. Savez za energetiku Zagreba, već tradicionalno, na stranicama www.croenergo.eu objaviti će i hrvatsku verziju teksta javnog natječaja i natječajne dokumentacije, a prema neslužbenim informacijama otvaranje natječaja očekuje se do kraja ovoga tjedna. Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da se odazovu na Nacionalni info dan u organizaciji Europske poduzetničke mreže u Hrvatskoj, a ukoliko to neće biti u mogućnosti, pozivamo ih i na jednodnevni seminar 'Kako dobiti sredstva iz programa CIP ECO INNOVATION 2013.' u organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i tvrtke Energo Media Servis. Sve informacije o tome mogu dobiti na sljedećem linku", najavio je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba.

O Europskoj poduzetničkoj mreži u Hrvatskoj

Europska poduzetnička mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge EEN Mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike (MSP) ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi. Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija (komore, agencije, instituti..), pruža odlične kontakte i poveznice u 49 zemalja i 83 konzorcija: EU27, Norveška, Island, zemlje kandidatkinje (Hrvatska, Turska, Makedonija), Švicarska, treće zemlje (Armenija, Čile, Rusija), te povezuje preko 4.000 eksperata s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire. Trebate li informacije o EU zakonodavstvu, pomoć pri transferu tehnologije ili ste u potrazi za poslovnim partnerom te informacijama o mogućnostima financiranja, ovo je idealna polazna točka za Vas.

Europska poduzetnička mreža Hrvatske partnerski je konzorcij kojeg sačinjava sedam partnerskih institucija koje podupiru poduzetništvo i inovacije. Europska poduzetnička mreža u Hrvatskoj, uz druge institucije, generalni je partner Saveza za energetiku Zagreba od dana njegova osnivanja. Više informacija o EEN-u možete dobiti na www.een.hr. Više informacija o Savezu za energetiku Zagreba možete dobiti na sljedećem linku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ivi Josipovicu je se ponudila nova formula za SVE
Formula je (<><>M= -0+) u stroju koji daje “SLOBODNI IZVOR SNAGE”
moze zamjeniti nuklearke ujedno moze da zamjeni fosilna i ne-fosilna goriva.
Stroj nikad ne prestaje raditi tako sve dok ima i postoji “SILA TEZA” u
nasoj planeti zemlji.
Stroj se moze postaviti usred grada blizu potrosaca struje, jer stroj ne ispusta nikakvi otrova u okolis i stroj nema nikakve buke ili galame da bi uznemirivao
potrosace struje.
To Ivo Josipovic i Zeljko Jovanovic bahato odbacivaju sve zbog nedostatka kompetencije njihovi savjetnika.
Institucije za energetiku u njima totalno nedostaje KOMPETENCIJA i to je se
pokazalo u BICRO jer se njima ne moze vjerovati.
Provjerite tu formulu (<><>M= -0+) kod Ive Josipovica i kod Jovanovica monistra za ZNANOST.

New Report

Close