Na ZV-u otvoreni sajmovi Interklima, Energetika i Zelena gradnja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. travanj 2015. u 12:01
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu su otvoreni sajmovi energetske učinkovitosti koji obuhvaćaju tri specijalizirana sajma – Interklima, Energetika i Zelena gradnja, a na kojima do 25. travnja sudjeluje 106 izlagača iz 11 zemalja.

Na Zagrebačkom velesajmu u srijedu su otvoreni sajmovi energetske učinkovitosti koji obuhvaćaju tri specijalizirana sajma – Interklima, Energetika i Zelena gradnja, a na kojima do 25. travnja sudjeluje 106 izlagača iz 11 zemalja.

Sajmove je otvorila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš koja je poručila da sajmovi pokazuju što je budućnost graditeljstva.

"To nije izgradnje velikog broja kilometara autoceste, nije to više ni izgradnja velikog broja stanova. Budućnost je poboljšati ono što imamo, nove tehnologije, nova znanja, novi materijali i energetska učinkovitost", kazala je Mrak Taritaš.

Stoga se, poručila je, građevinski sektor treba preorijentirati na nove tehnologije, nova znanja, a veliki korak za njih je uključivanje u projekte energetske učinkovitosti.

Sajmovi daju naglasak na energetski štedljive tehnologije i sustave opremanja objekata te na povećavanje svijesti o korištenju energije i topline, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije.

Sajam Zelena gradnja je novi projekt Zagrebačkog velesajma na kojem će se predstaviti proizvođači energetski učinkovitih građevinskih materijala, građevinske stolarije, opreme za unutarnje uređenje, proizvođači niskoenergetskih montažnih kuća te tehničko-tehnološka rješenja koja podižu energetsku učinkovitost zgrade u svim fazama vijeka trajanja. Riječ je o sajmu koji u središte stavlja planiranje, projektiranje, izgradnju i rekonstrukciju objekata na energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način.

Sajam Interklima je bienalni sajam koji svojom dugogodišnjom tradicijom spada u vodeći regionalni sajam ove vrste i nezaobilazno je mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

Sajam Energetike će kroz svoj program pokazati kako proizvesti i koristiti energiju s naglaskom na obnovljive izvore, a na što racionalniji i učinkovitiji način.

U sklopu sajmova održat će se i niz stručnih predavanja, radionica te prezentacija pojedinih izlagača.

Komentirajte prvi

New Report

Close