Na žalost, još ne rastemo dovoljno da bismo pokrili anuitete kredita države

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2017. u 10:05
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Grupa Orbico i u idućoj godini želi nastaviti investicije u Hrvatskoj poput proizvodnje meda, kozjeg mlijeka i sira, a moguće je i jedno preuzimanje u Bjelorusiji, napisao je Branko Roglić za poseban prilog Poslovnog dnevnika ‘Poslovna 2018.’

"U poslovnoj 2018. godini očekujemo blagi rast hrvatskog gospodarstva. Mislim da su prognoze Vlade prilično realne, ali na žalost još uvijek taj rast nije dovoljan da pokrije anuitete kreditnih obaveza države. Svakako i taj mali rast veseli nas poduzetnike, jer će omogućiti reforme, koje još od prošle godine čekamo. Poslovna 2017. godina za Orbico je bila uspješna. Nismo imali većih akvizicija, osim slovenske kozmetičke kuće Everet, ali smo imali značajan organski rast u svim kategorijama poslovanja. Ovu poslovnu godinu smo posvetili razvoju IT sektora na razini Grupe, te radili na iskorištenju sinergije i smanjenju troškova u svim članicama. Također smo se posvetili plasmanu hrvatskih proizvoda u izvoz. Otvorili smo tržište za hrvatska vina u Poljskoj, a trenutno radimo otvaranju drugih europskih  tržišta za proizvode iz Hrvatske. Želimo nastaviti investicije u Hrvatskoj poput proizvodnje meda, kozjeg mlijeka i sira, a moguće je i jedno preuzimanje u Bjelorusiji", napisao je Branko Roglić, vlasnik Orbica.

Kakva nas godina očekuje u poslovnom smislu pišu i otkrivaju najutjecajnija imena hrvatske politike i biznisa među kojima su ministar financija Zdravko Marić, vlasnik i predsjednik Uprave Vindije Dragutin Drk, predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Hrvatskog telekoma Davor Tomašković i još 20-ak čelnika vodećih  kompanija.

Kolumne najutjecajnijih imena hrvatske politike i biznisa možete pročitati OVDJE. 

Komentirajte prvi

New Report

Close