Na virtualnom sajmu Education USA LL.M čak 25 američkih sveučilišta

Autor: Marta Duić , 27. listopad 2020. u 22:00
Na prvom sajmu 2016. bilo je 14 sveučilišta i više od 250 posjetitelja

Sajam je dio virtualne svjetske turneje izlagača, a u Hrvatskoj se održava 11.studenog.

Institut za razvoj obrazovanja, jedini ovlašteni centar mreže EducationUSA u Hrvatskoj najavio je povratak sajma pravnih poslijediplomskih studijskih programa –EducationUSA LL.M. u Hrvatsku. Sajam će se ove godine po prvi puta održati u virtualnom formatu, i to 11.studenoga od 18:00 do 20:30 sati.

Inače, prvi EducationUSA LL.M. sajam u Hrvatskoj održao se 2016. godine, i to u Zagrebu, kao i sljedećih , godina. Te je godine svoje poslijediplomske programe iz područja prava predstavljalo 14 američkih sveučilišta, a posjetilo ga je preko 250 studenata prava i diplomiranih pravnika.

Ove godine Sajam će se po prvi puta održati online, a hrvatskoj publici predstavit će se rekordan broj izlagača – čak 25 američkih sveučilišta. S obzirom na to da se Sajam prošle godine nije održao, očekuje se velik odaziv studenata prava i diplomiranih pravnika, koji će po prvi puta imati priliku upoznati predstavnike tako velikog broja sveučilišta.

˝Bilo je potrebno na drukčiji način pristupiti organizaciji ovakvog događanja, doći do potencijalnih posjetitelja virtualnim putem i organizirati ga na način da posjetitelji tijekom Sajma mogu jednostavno posjećivati virtualne sobe izlagača, baš kao što bi posjećivali i njihove štandove na sajmu uživo.

S obzirom na to da je Sajam dio svojevrsne virtualne turneje izlagača, koji će u razdoblju od 2. do 12. studenoga svoje programe predstaviti i u Njemačkoj, Norveškoj, Ujedinjenoj Kraljevini, Belgiji, Nizozemskoj, Francuskoj, Turskoj, Madžarskoj, Italiji i Španjolskoj, pri pripremi Sajma imali smo veliku potporu mreže EducationUSA i njezinih centara koji sudjeluju u organizaciji sajmova za svoje zemlje.

Također, moramo naglasiti i da imamo i odličnu potporu Veleposlanstva SAD-u u Hrvatskoj, koje nam posebno pomaže u promociji ovog događanja˝, objašnjava Ana Uglešić, voditeljica obrazovnog savjetovanja IRO-a.

Kako kaže, kao i inače na svim sajmovima koje organiziraju pa tako i na ovom jedno od najčešćih pitanja je ono o financijskoj potpori za studij u SAD-u te ističe kako je ovo događanje izvrsna prilika da naši pravnici koji su zainteresirani za daljnje usavršavanje u svojem području u SAD-u iz prve ruke dobiju sve potrebne informacije za upis na LL.M. programe u toj zemlji, i to od nekih od najprestižnijih američkih sveučilišta te da tako osiguraju svoj upis na željeni program.

˝Prema iskustvima dosadašnjih hrvatskih studenata na američkim LL.M. programima, možemo zaključiti da su oni za naše pravnike prilika da dožive drukčiji pristup predavanjima i da slušaju predmete na čijim predavanjima se proučavaju najnovija pitanja iz pravne profesije. Uz to, oni su prilika za razvijanje drukčijeg pristupa problemima i dodatno razvijanje kritičkog mišljenja, koje je izrazito važno u pravnoj profesiji˝, poručuje Uglešić.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close